Bouwer in de kijker: Metalbau Emmeln

Metalbau Emmeln is een Duits bedrijf, gevestigd in Haren, Duitsland. Het bedrijf werd opgericht in 1968 en begon als bouwer van kleine attracties. Later begon de bouwer meer en meer grotere attracties te bouwen voor pretparken. Verder bouwt dit bedrijf ook toegangshekjes voor parken, alsook containers voor de scheepsvaart.

 

Sinds de oprichting in 1968 bouwde Mettelbau Emmeln talloze attracties voor pretparken. In de beginjaren waren dit voornamelijk speeltuigen en kleine attracties, maar het aanbod groeide doorheen de jaren.

In 1980 richtte het bedrijf een afdeling op die zich specialiseerde in het bouwen van poortjes en toegangshekjes. Deze systemen worden volledig met scansystemen aangeboden, die ook registreren hoeveel bezoekers het park betreden.

Verder werd in 1980 een afdeling opgericht die containers bouwt voor het transporteren van elektrische apparatuur.

 

Attracties

 

Flying Wheel: De Flying Wheel attractie bestaat uit een centrale kolom met daaraan 3 gondels. Wanneer de rit begint gaat de kolom draaien en bewegen de gondels op en neer als een soort reuzenrad. De gondels op zich kunnen door middel van een draaischijf door de inzittenden aan het draaien gebracht worden.

 

Swingboat: Dit is een eigen versie van het klassieke schommelschip. Dankzij een hogere hellingsgraad, voelt een ritje intenser dan op andere schommelboten.

 

Whirling Blossoms: De Whirling Blossoms is een draaimolen met bloemen als gondels.

 

Duck Roundabout: Duck Roundabout is een draaimolen met diertjes, die over het water lijken te bewegen.

 

Rondritjes

Stoneage Track: Bij deze attractie neem je plaats in een autootje, lijkend op die van Fred Flinstone voor een ritje doorheen het Stenen Tijdperk.

 

 

Pedal Monorail: De naam verraad het al, bij deze attractie neem je plaats in een monorail, waarbij je zelf moet trappen om vooruit te komen.

 

Train: Deze bouwer bouwt ook eigen versie van het parktreintje.

 

Veteran Cars: Dit is het klassieke oldtimer rondritje.

 

Pony Trekking: een rondritje op een diertje, dat over een rail rijdt. Tijdens het rijden schommelt het lichtjes.

 

Tractor Ride: opnieuw een rondritje, ditmaal met tractors als vervoersmiddel.

 

Slides

Behalve mechanische attracties bouwt dit bedrijf ook meerdere types glijbanen. Gaande van glijbanen waar men met een rubberbootje af gaat, tot matjes glijbanen en kleinere.

 

Bron: Metalbau Emmeln

Foto’s: Themeparkfreaks, Metalbau Emmeln