Plotwending: Regina uit Tobu Zoo Park heropent in 2023 met Steampunk thema

Het begint een ware soap te worden rond het al dan niet verdwijnen van de houten achtbaan Regina uit het Japanse pretpark Tobu Zoo Park. In 2019 werd door het park bekendgemaakt dat de achtbaan definitief zou verdwijnen. De afbraakwerken waren zelfs al begonnen, maar nu blijkt de achtbaan toch te heropenen.

 

Er lijkt wel een nieuw seizoen gelanceerd te zijn van de al drie jaar durende soap rond de houten achtbaan Regina uit het Japanse pret- en dierenpark Tobu Zoo Park. We nemen jullie even mee naar augustus 2019 want toen kondigde het park aan haar gigantische houten achtbaan Regina voorgoed gesloten te hebben. Na 19 jaar viel zo het doek over deze houten achtbaan die gebouwd werd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. Waarom het park haar eye catcher sloot, werd nooit duidelijk. Fans kregen evenmin de tijd om afscheid te nemen van de toch wel zeldzame achtbaan.

 

Verkoop:

Niet veel later werd de attractie te koop aangeboden op Interlink, een website voor tweedehands attracties, waardoor er hoop was dat de attractie gered zou worden. Eind 2020 ontdekte onze redactie dat Regina als verkocht stond aangeduid op Interlink wat betekende dat de attractie gered zou zijn en een nieuw thuis zou krijgen.

 

Bulldozers:

Maar in de lente van 2021 liet het Britse vakblad First Drop weten dat de achtbaan dan toch niet verkocht was. Erger zelfs, bulldozers waren op het terrein gespot en waren bezig met delen van de achtbaan af te breken. Zo leek het doek dus definitief te zijn gevallen.

 

Testritten:

Maar alsof er nog niet genoeg te doen was geweest rond de sluiting van Regina dook in november plotseling een video op van testritten op de achtbaan. Deze bleek dus dan toch nog recht te staan en zelfs nog in goede staat.

 

Heropening in 2023:

Enkele dagen later maakte Tobu Zoo Park bekend dat Regina zal heropenen in 2023. Regina krijgt een volledig nieuw Steampunk thema en zal onder handen genomen worden door GCI. Zij zullen onder andere voor nieuwe treinen zorgen die de capaciteit van de achtbaan zullen verhogen.