Houten Intamin achtbaan Regina uit Japans pretpark dan toch niet gered

De houten achtbaan Regina uit het Japanse pretpark Tobu Zoo Park is dan toch met de grond gelijk gemaakt. Eerder werd de attractie uit het gesloten Japanse pretpark nog als verkocht aangeduid, maar nu blijken de bulldozers fijn hout van de achtbaan gemaakt te hebben.

 

In augustus 2019 kwam het jammerlijke nieuws naar buiten dat het Japanse pret- en dierenpark Tobu Zoo Park haar gigantische houten achtbaan Regina voorgoed gesloten had. Na 19 jaar viel zo het doek over deze houten achtbaan die gebouwd werd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. Waarom het park haar eye catcher sloot, is nooit echt duidelijk geweest.

Niet veel later werd de attractie te koop aangeboden op Interlink, een website voor tweedehands attracties, waardoor er hoop was dat de attractie gered zou worden. Eind vorig jaar ontdekte onze redactie dat Regina als verkocht stond aangeduid op Interlink wat betekende dat de attractie gered zou zijn en een nieuw thuis zou krijgen.

Maar nu blijkt dat de achtbaan dan toch niet verkocht is. Erger zelfs, ondertussen zijn de bulldozers langsgekomen en hebben ze de geliefde achtbaan met de grond gelijk gemaakt. Dit nieuws is te lezen in het Britse tijdschrift First Drop, in de nieuwste uitgave #107.

Regina was een houten achtbaan die gebouwd werd in 2000 en in 2019 sloot. De achtbaan had een hoogte van 36,7 meter en een lengte van 1334 meter. De topsnelheid bedroeg 90 km/u.

 

Zeldzaam:

In de loop van de geschiedenis werden er in heel Japan maar 6 houten achtbanen gebouwd, daar blijven er nu slechts 2 van over, namelijk Elf in Hirakata Park en Jupiter in Kijima Kogen. Beide achtbanen werden gebouwd door Intamin Amusement Rides net als 3 van de 4 gesloten houten achtbanen in het land. Hiermee had Japan 5 houten achtbanen die gebouwd waren door de Zwitserse fabrikant van de in totaal 13 exemplaren die ze bouwden. Wereldwijd blijven er nu nog 7 in werking, de dichtstbijzijnde is Colossos – Kampf der Giganten in Heide Park Resort in Duitsland.

 

Bron: First Drop #107