Davy-Jones Delirium wordt nieuwe thrillride voor Duitse kermissen in 2022

De Duitse exploitant Thilo Janßen gaat in 2022 opnieuw uitpakken met een nieuwe attractie. Het gaat om een thrillride met de naam Davy-Jones Delirium die volledig gethematiseerd wordt. Ook dit jaar opende Janßen nog een nieuwe attractie op de Duitse kermissen.

 

Volgend jaar kunnen we een nieuwe thrillride verwelkomen op de Duitse kermissen. De exploitant Thilo Janßen uit het Duitse Hamburg gaat namelijk uitpakken met een Afterburner van de Nederlandse fabrikant KMG. Deze krijgt de naam Davy-Jones Delirium en moet haar debuut maken in 2022. Het is niet helemaal duidelijk of het over een gloednieuw exemplaar gaat, of deze attractie tweedehands werd overkocht van een andere eigenaar.

Thilo Janßen is een Duitse exploitant die al een tijdje meedraait in het kermiscircuit. In 2011 kocht hij de Crazy Mouse over van Anja Goetzke uit München die daarvoor nog van 1998 tot en met 2009 op South Pier in Blackpool had gestaan. Dit is een wilde muis achtbaan met draaiende karretjes die gebouwd werd door Reverchon.

Dit jaar nog kocht Thilo Janßen een gloednieuwe achtbaan met Emil der Wurm, ditmaal gericht op kinderen. Het gaat hier om een Big Apple / Wacky Worm die gebouwd werd door de Turkse fabrikant Güven Amusement Rides.

 

LandErlebnis Janßen:

Maar Thilo Janßen is niet alleen actief in de kermiswereld. De exploitant richtte in 2016 het familiepretpark LandErlebnis Janßen op in het noorden van Duitsland. Daar opende in 2020 een gelijkaardige achtbaan die ook de Big Apple / Wacky Worm lay-out heeft. Hier werd de achtbaan gedoopt tot Willi der Wurm.

 

 

Bronnen: davy_jones_delirium, kirmesforum

Foto’s: davy_jones_delirium