Houten Intamin achtbaan uit Japans pretpark gered!

De houten achtbaan Regina uit het Japanse pretpark Tobu Zoo Park, zal niet met de grond gelijk gemaakt worden, dit ontdekte onze redactie! De attractie uit het gesloten Japanse pretpark is immers verkocht aan een nieuwe eigenaar.

 

In augustus 2019 kwam het jammerlijke nieuws naar buiten dat het Japanse pret- en dierenpark Tobu Zoo Park haar gigantische houten achtbaan Regina voorgoed gesloten had. Na 19 jaar viel zo het doek over deze houten achtbaan die gebouwd werd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. Waarom het park haar eye catcher sloot, is nooit echt duidelijk geweest.

Het goede nieuws is nu dat onze redactie ontdekt heeft dat de achtbaan gered is! De attractie werd vorig jaar al op Interlink, een website voor tweedehands attracties, geplaatst en ondertussen blijkt het gigantische gevaarte een nieuwe thuis te hebben gevonden. Op de website is immers vermeld dat Regina verkocht is.

Dit is heugelijk nieuws want Intamin bouwde maar 13 houten achtbaan en daarvan zijn er nog maar 7 in werking. Daarnaast gebeurt het ook maar erg zelden dat een houten achtbaan verplaatst wordt. Helaas weten we nog niet wie de achtbaan gekocht heeft. Wie de nieuwe eigenaar is, blijft dus nog even afwachten.

Regina is een houten achtbaan die gebouwd werd in 2000 en in 2019 sloot. De achtbaan heeft een hoogte van 36,7 meter en een lengte van 1334 meter. De topsnelheid bedraagt 90 km/u. Regina heeft drie treintjes, die telkens plaats bieden aan 28 personen.

 

Bron + foto: Interlink