Skyline Park bouwt tweede Spike Coaster

Het Duitse Skyline Park is begonnen aan de bouw van een nieuwe achtbaan die voor testdoeleinde gebouwd wordt. Het gaat om een tweede Spike Coaster die gebouwd wordt door Maurer Rides. Bij dit type achtbanen kunnen de bezoekers zelf de snelheid van de achtbaan bepalen. Het gaat nog over een andere achtbaan dan de 70 meter hoge rollercoaster die voor 2024 is aangekondigd.

 

Voor we beginnen vertellen over het nieuwe project moeten we even terug gaan in het verleden.

 

Sky Dragster:

Skyline Park gelegen in de Duitse deelstaat Beieren kreeg veel aandacht van pretparkfans toen er eind 2015 gestart werd met de bouw van een nieuwe bijzondere achtbaan. Het ging om een prototype van de Duitse fabrikant Mauer Rides die in het park haar eerste Spike Coaster bouwde. Bij dit type achtbaan kunnen de bezoekers zelf de snelheid tijdens de rit bepalen. De achtbaan kreeg de naam Sky Dragster.

De geplande opening in de lente van 2016 werd niet gehaald en meerdere malen uitgesteld. Uiteindelijk mochten er enkele fans al proefritje maken op het einde van dat jaar, maar de echte opening vond plaats in het voorjaar van 2017, toen nog met een beperkte capaciteit en beperkte snelheid. Het was pas in 2018 dat de achtbaan op volle snelheid kwam.

 

Problemen:

Echter waren er veel problemen met het prototype die maar bleven aanslepen. Na een korte opening van 3 jaar heropende het pretpark in 2020 met een attractie minder op het parkplan. Sky Dragster was namelijk van de plattegrond verdwenen en het park bevestigde aan onze redactie dat de achtbaan niet meer zou openen voor het publiek.

De verrassing was toen ook groot dat de achtbaan in september 2020 plots opnieuw haar rondjes maakte. Maurer Rides had erg veel aan de rollercoaster gesleuteld en zelf een aanpassing gemaakt dat bezoekers nu meerdere rondjes kunnen maken.

 

Cruise schepen:

In 2019 werd een tweede Spike Coaster geopend, deze keer was het in het Italiaanse pretpark Mirabilandia. Het werd meteen een dubbel exemplaar die de naam Desmo Race kreeg en waar bezoekers tegen elkaar konden racen. Echter waren hier ook veel technische problemen waardoor de achtbaan in heel 2020 eigenlijk niet geopend werd.

De verassing was dan ook groot toen Carnival Cruise Line aankondigde dat ze op hun nieuwe cruise schip Mardi Gras een Spike Coaster met de naam Bolt zouden gaan bouwen. De eerste uitvaart van het schip liet door de coronacrisis even op zich wachten, maar in september van 2021 voer het schip voor het eerst uit en konden de passagiers de eerste rondjes maken. Ondertussen kondigde ook Dream Cruises aan dat op hun nieuwste schip Global Dream er een Spike Coaster gebouwd zal worden die de naam Space Cruiser krijgt.

 

Nieuwe Spike Coaster:

En waarom vertellen we dit nu allemaal denkt u misschien… Wel dit komt omdat Maurer Rides op hun Instagram pagina een foto deelde van de bouw van een tweede Spike Coaster in Skyline Park. Deze nieuwe attractie was niet aangekondigd door het park en zal dan ook niet gebouwd worden voor de bezoekers. Mauer Rides wil de opstelling enkel voor testdoeleinden gebruiken.

De achtbaan wordt gebouwd in de buurt van de spinning raft attractie Sky Rafting en op de plaats van de vrijevaltoren Sky Fall die tijdelijk in het park stond.

 

70 meter hoge achtbaan:

Vorig maand werd bekendgemaakt dat Skyline Park een 70 meter hoge achtbaan zal bouwen tegen 2024. Deze spectaculaire achtbaan zal door Gerstlauer gebouwd worden en wordt 1200 meter lang. Meer daarvan kan u hier lezen.

 

 

Bronnen: Mauer Rides, Park Erlebnis  // Foto’s: Mauer Rides, Google Maps