Maurer Rides test nieuwe Spike Coaster in Skyline Park

De Duitse fabrikant Maurer Rides is haar nieuwste Spike Coaster aan het uittesten in het Duitse pretpark Skyline Park. Het gaat om Bolt, de derde achtbaan die op een cruiseschip gebouwd zal worden. Ditmaal op Carnival Celebration van het bedrijf Carnival Cruise Line uit Panama.

 

De Duitse achtbaanfabrikant Maurer Rides probeert al enkele jaren hun nieuwe Spike Coaster-achtbaanmodel van de grond te krijgen. De eerste twee Spike Coasters werden gebouwd in pretparken met het prototype Sky Dragster in het Duitse Skyline Park en de dubbele achtbaan Desmo Race in het Italiaanse Mirabilandia. Een derde exemplaar staat gepland voor het eerste Nickelodeon pretpark in China, namelijk Nickelodeon Universe in Yubei in de provincie Chongqing.

 

Cruise schepen:

Ondertussen lijkt de Spike Coaster pas echt een gat in de markt te worden voor de cruise-industrie. Een gewone achtbaan kan daar niet geïnstalleerd worden door de golven op zee maar een Spike Coaster heeft geen last van het op en neer bewegen.

In september van 2021 werd de allereerste achtbaan op zee officieel geopend. Het gaat om Bolt die geïnstalleerd werd op het cruiseschip Mardi Gras dat wordt uitgebaat door de Carnival Cruise Line. Mardi Gras vaart onder de vlag van Panama en heeft haar thuisbasis in de Amerikaanse staat Florida.

Momenteel is ook een tweede Spike Coaster in opbouw die geïnstalleerd wordt op een cruiseschip. Het gaat om de Space Cruiser die opgebouwd wordt op de Global Dream, dit is het nieuwste schip van Dream Cruises die onder de Maleisische vlag vaart.

 

Nieuwe Spike Coaster:

Ondertussen lijkt de lancering van Mardi Gras zo’n groot succes te zijn dat de Carnival Cruise Line een tweede cruiseschip met achtbaan besteld heeft. Ook deze achtbaan krijgt de naam Bolt maar zal geïnstalleerd worden op hun nieuwste schip Carnival Celebration. Het cruiseschip wordt de grootste in de vloot van Carnival Cruise Line en zal 6500 passagiers kunnen vervoeren en ongeveer 2000 medewerkers. Ook dit schip zal onder de vlag van Panama varen.

Carnival Celebration zal worden verdeeld door zes zones met thema-elementen en ruimtes die activiteiten en evenementen zullen huisvesten en ook verschillende eet- en winkelgelegenheden. Op haar bovenste dekken komt de “Ultimate Playground” zone waar de achtbaan geïnstalleerd zal worden. Deze wordt eveneens een Spike Coaster van Maurer Rides met een lengte van 244 meter en een maximum snelheid van ongeveer 64 km/u. Bolt zal worden vergezeld door een uitgebreid waterpark en sportcentrum. De voorziene opening is voor november 2022.

 

Skyline Park:

De vorige twee cruiseschipachtbanen van Maurer Rides werden eerst opgebouwd bij de fabriek van de Duitse fabrikant. Na de opbouw werden ze dan grondig getest vooraleer ze werden geïnstalleerd op het cruiseschip. Deze keer heeft Maurer Rides de testopstelling niet gebouwd op haar eigen terrein maar wel in het Duitse pretpark Skyline Park dat niet ver van hun fabriek gelegen is en die met Sky Dragster al een permanente Spike Coaster in huis hebben.

De achtbaan werd daar afgelopen najaar opgebouwd en ondertussen is de constructie volledig af. Meer nog, Maurer Rides is al gestart met het testen van de rollercoaster. Na deze testritten wordt de achtbaan opnieuw afgebroken om daarna opgebouwd te kunnen worden op de Carnival Celebration. Normaalgezien zal Bolt dus al afgebroken zijn voor het nieuwe seizoen van Skyline Park in april van start zal gaan.

 

70 meter hoge achtbaan:

Het project van de tijdelijke Spike Coaster in Skyline Park staat los van de andere grote achtbaan. In oktober werd bekendgemaakt dat Skyline Park een 70 meter hoge achtbaan zal bouwen tegen 2024. Deze spectaculaire rollercoaster zal door Gerstlauer gebouwd worden en wordt 1200 meter lang. Meer daarvan kan u hier lezen.

 

Bronnen: Maurer Rides, Wikipedia