Zamperla stelt nieuwe thrillride BlendeZ voor

Het Italiaanse bedrijf Zamperla blijft maar innoveren en origineel uit de hoek komen met haar nieuwe attractieconcepten. De laatste nieuwe toevoeging aan het rijtje van Zamperla-creaties is BlendeZ: een compacte thrillride waarbij bezoekers rond drie verschillende assen ronddraaien. Een van deze assen laat een vrije rotatie toe waardoor elke rit uniek zou worden.

 

De Italiaanse attractiebouwer Zamperla stelt steevast elke maand tot aan de grote IAAPA beurs in Florida een nieuw (of vernieuwd) attractieconcept voor. Zo kondigde de fabrikant al nieuwe gelanceerde lay-outs aan voor hun grootschalige achtbanen, maar ook een nieuwe interactieve kinderattractie en de nieuwe waterattractie Super Flume. Deze maand is het opnieuw de beurt aan de thrillseekers met de aankondiging van BlendeZ: een kleinschalige flatride waarbij inzittenden rond drie verschillende assen roteren, waaronder een vrij roterende as. Daardoor zouden bezoekers volgens Zamperla “gedesoriënteerd zijn en niet in staat te zijn om te zeggen wat boven en onder is”. Onderstaande video geeft al een voorproefje van de nieuwe BlendeZ.

 

BlendeZ wordt door Zamperla in de markt gezet als een attractie met “maximum thrills op een kleine oppervlakte”. Door deze kleine oppervlakte is de attractie ook perfect voor een indoor installatie, ook omdat er geen fundering nodig is voor de attractie. Er kunnen tegelijkertijd 12 personen plaatsnemen, wat ervoor zorgt dat er een theoretische capaciteit van 240 personen per uur mogelijk is. Dit maakt het uiteraard eerder een attractie voor de kleinere parken. Wel zouden bezoekers vanaf 120 cm reeds een ritje kunnen maken, maar de bezoekers die er niet in durven gaan minstens evenveel plezier beleven aan het aanschouwen van deze unieke attractie.

Zoals te zien in bovenstaande video, heeft Zamperla ook een prototype voor deze attractie gefabriceerd. Of dit prototype te zien gaat zijn op de IAAPA beurs of al gereserveerd is voor een attractiepark, is momenteel nog niet bekend.

 

Bron en foto: Zamperla