Zamperla stelt haar Super Flume attractie voor

De Italiaanse attractiebouwer Zamperla stelde onlangs haar nieuwe waterattractie de Super Flume Ride voor. Het lijkt op een combinatie van een normale Log Flume en een Shoot the Chute. Een eerste exemplaar is momenteel al in de maak.

 

De afgelopen tijd stelde de Italiaanse attractiebouwer Zamperla meerdere nieuwe attracties voor die ze willen gaan bouwen of al aan het bouwen zijn. Met de Super Flume Ride voegt de fabrikant daar nog eentje aan toe. De attractie combineert een klassieke Shoot the Chute met een traditionele boomstamattractie.

Nieuwe soort boten

Voor deze attractie ontwierp het bedrijf een nieuwe soort bootjes. Deze boten zullen plaats bieden aan maximaal zes personen en er zullen tot 12 bootjes over de attractie kunnen varen. Dit zou goed moeten zijn voor een capaciteit van 760 personen per uur. Op gebied van veiligheid heeft men gekozen voor heupbeugels. De bootjes kunnen naar eigen ontwerp aangekleed worden en bezoekers kunnen instappen vanaf een minimumlengte van 105 cm.

 

De rit moet spannend worden

De rit op deze attractie zal best spannend worden beloofd Zamperla. In het parcours zijn twee drops verwerkt, eentje van 8 meter hoog en eentje van 12 meter hoog. Op de drops kunnen de bootjes een snelheid bereiken van 60 km/u, goed voor een enorme splash op het einde van de drop. De kleine drop heeft zelfs een airtime heuveltje. Over de drops zal ook water stromen, zodat het watervallen lijken.

 

 

Eerste exemplaar opent binnenkort

Het eerste exemplaar van deze attractie wordt gebouwd in het Amerikaanse pretpark Luna Park, gelegen op Coney Island in New York. Dit park is eigendom van Zamperla en krijgt op die manier wel vaker primeurtjes.

 

Bron en foto: Zamperla, Themepark Central