Zamperla stelt nieuwe compacte LSM-achtbanen voor

Ook deze week is Zamperla weer naar buiten gekomen met een grote nieuwigheid en nu gaat het om hun aangepaste reeks van thrill-achtbanen. De oude treinen werden vervangen door versies waar vier personen naast elkaar kunnen plaatsnemen en ook zijn er twee compacte LSM-lanceerachtbanen voorgesteld.

 

De Italiaanse attractiefabrikant Zamperla stelde de voorbije weken reeds verschillende nieuwe attracties voor, zoals de Pump en Jumpz, de Super Flume Ride en de Gryphon. Ook deze week bracht de attractiebouwer weer een gloednieuw concept naar buiten, namelijk de eerste baanontwerpen voor hun vernieuwde line-up van achtbanen. Deze vernieuwingen zijn al jaren in de maak. Zo stelde de fabrikant reeds in 2019 de nieuwe treinen voor die op deze achtbanen gaan rijden: de Lightning Train. Deze trein is voor het grootste deel vervaardigd uit een groot blok aluminium om de hoeveelheid lasnaden te verminderen en zo de onderhoudskosten te drukken. Het tweede grote verschil met de voorgaande treinen is dat bij deze treinen vier personen naast elkaar kunnen plaatsnemen in plaats van drie personen, zoals bij de voorgaande thrill-achtbanen van Zamperla.

 

Double Heart Lightning

Naast deze treinen heeft Zamperla ook de eerste twee standaardmodellen voor hun vernieuwde achtbaan-lijn voorgesteld. Deze compacte LSM-gelanceerde achtbanen kregen de naam Double Heart Lightning, vernoemd naar het uiterlijk van de achtbaanlay-out. Twee versies werden er voorgesteld: een van 50 meter hoog en een tweede van 70 meter hoog, de hoogste achtbanen die Zamperla ooit ontwierp. Beiden met als doel om zo veel mogelijk achtbaan in een zo compact mogelijke plek te proppen.

De 50 meter hoge versie heeft een totale lengte van 325 meter en een topsnelheid van 110 km/u. Deze wordt behaald doormiddel van drie lanceringen. Daardoor is de totale afgelegde baanlengte tijdens de rit ongeveer 540 meter. Er wordt verwacht dat personen van 1,20 meter reeds kunnen plaatsnemen in de achtbaan. De theoretische capaciteit van de achtbaan varieert van 500 tot 975 personen per uur, afhankelijk van de treinindeling en het al dan niet installeren van een draaischijf om twee treinen toe te laten op de achtbaan.

 

Als deze achtbaan enkele groeipillen zou nemen, komen we bij de 70 meter hoge versie die Zamperla ook voorstelde. Het achtbaanverloop is ongeveer identiek. Het enige verschil is dat de elementen nu iets meer uitgerekt zijn en dat de totale baanlengte is vergroot tot 503 meter. De topsnelheid van 130 km/u wordt ook hierbij weer bereikt doormiddel van een triple LSM-lancering, waardoor in totaal 825 meter wordt afgelegd. Ook hier is weer een optie met een draaischijf beschikbaar, waardoor een maximale capaciteit van 955 personen per uur mogelijk is.

 

 

Bron en foto: Zamperla