Zamperla stelt interactieve vrijevaltoren Pump and JumpZ voor

Het Italiaanse bedrijf Zamperla stelt opnieuw een nieuwe attractie voor. Ditmaal een attractie waarvan het hele gezin kan genieten en zelf de rit bepalen. Het gaat om de Pump and JumpZ. In deze attractie maak je een vrijeval, maar bepaal je zelf hoe hoog deze zal zijn.

 

Nadat het Italiaanse bedrijf Zamperla dit jaar haar Super Flume, ChronoZ en Gryphon voorstelde, komt men nu met de nieuwe Pump and JumpZ. In deze attractie zullen gezinnen de fun beleven van een vrijeval, maar deze zelf in de hand hebben.

 

 

De Pump and JumpZ lijkt op het eerste gezicht op een standaard vrijevaltoren, die je meerdere parken al kan vinden, maar biedt een speciale functie aan. Je kan namelijk via een speciale hendel jezelf als het ware omhoog pompen, zo bepaal je zelf de hoogte van je vrijeval, die maximaal 9,5 meter is.

De attractie op zich heeft een hoogte van 14,5 meter en heeft als thema ballonnen die je zogezegd oppompt door middel van de hendel. Tijdens de rit draait de toren aan 2,5 toertjes per minuut rond. Men kan kiezen voor een variant met 4, 5 of 6 bakjes, waarin telkens plaats is voor een volwassene met kind.

Bij de variant met 6 bakjes, goed voor 12 personen, schat de fabrikant de capaciteit op 300 personen per uur.

 

Bron: Zamperla, themepark-central

Foto: Zamperla