Kermis van Best pakt uit met première van Time Machine the Coaster

De kermis van Best pakt dit jaar uit met een primeur! Het gaat om het eerste publieke optreden van Time Machine the Coaster, de gloednieuwe achtbaan van de Nederlandse exploitant Buwalda die volledig in een Steampunk thema is gegoten.

 

Terwijl we voor het eerst in jaren geen nieuwe achtbaan mogen verwelkomen in de Nederlandse pretparken is dit voor het kermiscircuit gelukkig wel een andere zaak. Het is de Nederlandse exploitant Buwalda die ons verwent met Time Machine the Coaster, een nieuwe generatie spinning coaster van de Franse fabrikant Reverchon. Oorspronkelijk had de achtbaan 2 jaar geleden al haar intrede moeten maken, maar de opening liep heel wat vertraging op. Maar nu worden we beloond voor het lange wachten want Time Machine the Coaster zal haar première maken op de kermis van Best die doorgaat van 2 tot 7 juli.

De achtbaan bereikt een snelheid van 46,8 km/u en is 13 meter hoog. De track van 420 meter heeft een oppervlakte van 42 op 20,5 meter. Een ritje op de rollercoaster duurt 140 seconden, wat meer dan 2 minuten is. Het belangrijkste verschil met de traditionele Wilde Muis achtbaan is dat de dubbele bocht na de first drop vervangen is door een Horseshoe element. Dit is een soort grote schuine gehelde bocht die voor meer dynamiek zorgt tijdens de rit. Ook beginnen de karretjes sneller te draaien. Verder is er heel wat veranderd op vlak van techniek.

 

Maar Time Machine the Coaster wordt niet de enige blikvanger in Best. Zo komen er verschillende nieuwe attracties naar de kermis die de afgelopen jaren hun intrede maakte op de Nederlandse kermissen. Een van de belangrijkste is de Airborne van Ordelman, dit is de hoogste Booster ter wereld met een hoogte van maar liefst 65 meter. De attractie maakte vorige jaar haar intrede op de Nederlandse kermissen en is voor het eerst in Best terug te vinden. De attractie werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant KMG.

 

Ook de Toxic van Moonen maakt eveneens voor het eerst haar intrede in Best. Het gaat om een Speed Flip van de Italiaanse fabrikant Moser Rides die ook vorig jaar haar intrede maakte op de Nederlandse kermissen.

 

Naast Time Machine the Coaster is er nog een attractie die haar première maakt in Best. Het gaat om de Dance Jumper van Ruitenberg & Sipkema die normaal vorig jaar haar intrede moest maken. De attractie is een Smashing Jump van de Italiaanse fabrikant Fabbri.

Andere blikvangers van de kermis zijn de Power Polyp van Vader, de breakdance Power Dancer van Witte en de starflyer Around the World XL van de Voer. Ook de Hurricane van Brouwers, het funhouse Fire Department van Ordelman en vele andere attracties zullen opgesteld worden in Best. Hieronder vind u alvast de volledige attractielijst van het grootvermaak terug.

 

Grootvermaak:

Hurricane – Brouwers (Hurricane)

Time Machine the Coaster – Buwalda (Achtbaan)

Gone in 60 seconds – J&C Eckelboom (Autoscooter)

Hell Raiders – Elsinga (Booster)

Rescue – Van Hezik (Glazen doolhof)

Haunted Castle – Lutjens-Knoop (Spookhuis)

Toxic – N. Moonen (Speed Flip)

Fire Department – A. Ordelman (Funhouse)

Airborne – W. Ordelman (Booster)

Cakewalk – E. Roels (Funhouse)

Dance Jumper – Ruitenberg-Sipkema (Smashing Jump)

Power Polyp – Vader Events (Polyp)

Around the World XL – M. de Voer (Star Flyer)

Freestyle-Wipp – J. Welman (Tripride)

Power Dancer – A. Witte (Break Dance)

 

Bron: Kermis Best