Dit was de première van Toxic op de Tilburgse kermis

De Nederlandse exploitant Niek Moonen heeft alweer uitgepakt met een nieuwe attractie. Het gaat om Toxic, een Speed Flip van de Italiaanse fabrikant Moser Rides. De première van de attractie was op de Tilburgse kermis.

 

Toxic is een nieuwe thrillride voor de Nederlandse kermissen. De Nederlandse exploitant Niek Moonen kocht de attractie van de Belgische exploitant Lauwers die ermee sinds 2012 rondreisde. De attractie werd grondig gerestyled en kende een geslaagde première op de Tilburgse kermis.

Het gaat om een Speed Flip van de Italiaanse fabrikant Moser Rides. De attractie werd voorzien van een nieuw geluidssysteem van Hofman. Er werd gekozen voor een 7500 watt special edition system. De attractie is 10 meter hoog en 15 meter op 15 meter. Tijdens de rit kunnen er 32 mensen plaatsnemen in de attractie.

 

 

 

Niek Moonen kennen we onder andere van de Dragon Coaster die de exploitant verkocht in 2018 aan Peter Stroucken die hem op zijn beurt in 2019 weer doorverkocht aan de exploitanten Dauphin en van der Beek. Zij doopten de achtbaan om tot Family Dragon Coaster.

In november 2017 kocht Niek Moonen de Reactor aan. Dit is een Heavy Rotation attractie van de Italiaanse fabrikant Technical Park. Bezoekers nemen plaats op een schotel met 24 zitjes. Deze is vastgemaakt aan een arm die de lucht in gaat. De schotel zelf draait ook nog eens rond.

 

 

Foto’s: Jos Boudestein

Video’s: Funfair Worldwide