Hoogste Booster ter wereld in opbouw bij het Nederlandse KMG

De Nederlandse kermissen krijgen er in 2020 een spectaculaire nieuwe attractie bij. De Nederlandse fabrikant KMG, die gespecialiseerd is in het bouwen van transporteerbare attracties, is volop bezig met de bouw van de hoogste Booster ter wereld. Deze zal maar liefst 65 meter hoog worden en is aangekocht door de Nederlandse exploitant Willy Ordelman.

 

De Nederlandse exploitant Willy Ordelman heeft een Speed-32 attractie aangekocht bij KMG. Dat liet de Nederlandse fabrikant eind vorig jaar op haar Facebookpagina weten. Het gaat om een thrillride die de bezoekers ondersteboven laat hangen op een hoogte van 65 meter, hiermee wordt het de hoogste Booster ter wereld!

De attractie krijgt de naam Airborne en zou geleverd moeten worden tegen juli, al is het niet duidelijk of  deze deadline gehaald kan worden door de coronacrisis. Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden wel volop aan de gang en zijn de werken vergevorderd.

De attractie zal plaats bieden aan 32 personen en zal vervoerd worden door middel van 4 trailers. Tijdens de rit zal er een snelheid bereikt worden van 120 km/u. Airborne zal voornamelijk te vinden zijn op kermissen in Nederland en Duitsland.

Foto’s: KMG