Karls Erlebnis-Dorf Elstal opent nieuwe Disk’O Coaster

Het Duitse pretpark Karls Erlebnis-Dorf Elstal, gelegen in de buurt van de hoofdstad Berlijn, heeft haar heropening gevierd met een nieuwe grote attractie. Het gaat om een Disk’O Coaster met de naam Der Fliegende Regenschirm gebouwd door de Italiaanse fabrikant Zamperla.

 

In het Duitse pretpark Karls Erlebnis-Dorf Elstal is het nieuwe themagebied “Wetterwelt” geopend. Dit gebied bevat verschillende kinderattracties waar gespeeld, geklommen en gegleden kan worden. Verder is er ook een parktreintje terug te vinden maar de grootste attractie van het gebied is een Disk’O Coaster van de Italiaanse fabrikant Zamperla.

 

De Disk’O Coaster heeft de naam Der Fliegende Regenschirm gekregen wat zoveel betekent als De Vliegende Paraplu. De gondel van de nieuwe attractie is vormgegeven als een grote omgekeerde paraplu met aardbijmotief en bezoekers kunnen onder de heuvel van de attractie doorlopen. De attractie biedt plaats aan 40 personen die tegelijkertijd een ritje kunnen maken.

In totaal is de attractie 17 meter hoog en wordt er een snelheid bereikt van 70 km/u. De paraplu rijdt verschillende keren heen en weer over het 90 meter lange parcours. Kinderen vanaf 120 cm en een leeftijd van 6 jaar mogen in gezelschap een ritje maken, vanaf 130 cm en 8 jaar mag dit alleen.

Uitbreidingen:

Karls Erlebnis-Dorf Elstal opende in 2020 nog het nieuwe themagebied “Marmeladen-Land”. De uitbreiding volgt een jaar na de opening van “Gummibeerchenland”. Maar het pretpark en ook de volledige Karls Group werd vooral bekend met de bouw van de gethematiseerde rollercoaster K2 die opende in 2018. Voor 2022 staat opnieuw een uitbreiding met een achtbaan op de planning, want dan opent er een rollercoaster die volledig in het teken komt te staan van de aardbei!

 

Bron & foto: Karls Erlebnis-Dorf