Foto’s: Karls Erlebnis-Dorf Elstal

Themeparkfreaks Bob en Benjamin gingen onlangs op pretparktrip in Duitsland, waarop ze enkele parkjes bezochten van de Karls Toerismus groep. Een van de parken die ze bezochten was Karls Erlebnis-Dorf Elstal. In dit park kan je heel wat winkels vinden waar producten verkocht worden die gemaakt worden of te maken hebben met onder andere aardbeien, welke door de groep ook geteeld worden. Maar behalve de winkels vind je hier ook heel wat attracties terug en een opvallende collectie koffiekannen. Onder de attracties bevinden zich voornamelijk familiale attracties en kinderattracties, maar ook een achtbaan. De achtbaan die in dit park te vinden is kreeg de naam K2 en neemt je mee voor ritje met een stukje darkride, waarbij je het productieproces van een zakje chips kan bekijken, vooraleer je door de track raast. Een andere belangrijke attractie in dit park is de Disk’O Coaster Fliegender Regenschirm.

Tot voor kort had geen enkele pretparkfan van de Karls Group gehoord, maar alles veranderde toen de Karls Group een mooi gethematiseerde rollercoaster aankondigde die de naam K2 zou dragen en gebouwd zou worden in Karls Erlebnis-Dorf Elstal. De opening werd van 2017 uiteindelijk uitgesteld naar 2018, maar dat maakte mij niet minder nieuwsgierig om hier op een dag te geraken. Nu was het eindelijk zo ver. Op papier lijken deze parkjes niet veel te beteken en denk je als credithunter even snel een achtbaantje te scoren en weer weg te rijden, maar ik had ondertussen van enkele andere fans al gehoord dat de Karls parken best wel bijzonder waren. Ik was dan ook nog meer benieuwd geworden om er mijn eerste stapjes te zetten. Karls Erlebnis-Dorf Elstal is een uit de hand gelopen aardbijensupermarkt waarbij je naast de beroemde (en erg lekkere) aardbijconfituur ook alle andere mogelijke producten kunt kopen waar aardbijen in verwerkt kunnen worden. Verder kan je er ook uitgebreid eten en is er zelfs een heus pretpark aan verbonden. Ook de collectie van meer dan 27.000 theekannen is best indrukwekkend te noemen. Het belangrijkste voor ons als achtbaanliefhebbers is natuurlijk K2. Dit is een achtbaan die gebouwd werd door ABC Rides en ze is 530 meter lang. De rit start met een darkridegedeelte over hoe aardappelchips gemaakt worden. De wachtrij is hier trouwens best indrukwekkend gemaakt en hier kan menig groot themapark nog een voorbeeld aan nemen. Op het parcours van 24 meter hoog wordt er een snelheid behaald van 60 km/u. Naast de achtbaan zijn hier nog vele andere attracties terug te vinden zoals theekopjes, vrijevaltorentjes, botsauto’s, glijbanen, Nautic Jets, springkussens, Jet Ski, tractorrondritje en een heleboel andere attracties. We waren allen erg enthousiast na ons bezoek aan dit charmante en vooral lekkere park!

Themeparkfreak Tristan bracht een bezoekje aan het Duitse park Karls Elerbnis-dorf in Elstal. Dit park groeide uit van een aardbeienkwekerij tot een waar pretpark, waar je heel wat van het boerenleven kan ontdekken en de heerlijke confituur kan proeven en kopen die er artisanaal gemaakt wordt. Het park bevat heel wat familie attracties en een achtbaan. Deze achtbaan draagt de naam K2 en neemt je mee doorheen een chipsfabriek.