Foto’s: Karls Erlebnis-Dorf Elstal

Karls Erlebnis-Dorf Elstal is gelegen in Elstal nabij Berlijn. De vestiging is samen met Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen de grootste van de groep. We waren hier al eens in 2020 geweest, maar dit jaar opende het park maar liefst 4 nieuwe achtbanen op 3 maand tijd! Ik kan me zelf geen ander pretpark in de wereld bedenken die dit deed… Toegegeven, 2 van de 4 coasters zijn er wel echte mini-achtbaantjes en zullen door velen van ons overgeslagen worden, maar dan nog blijven er wel twee volwaardige andere achtbanen over, wat eveneens een mooie uitbreiding is. Tot onze grote verbazing slaagde we er vlot in om beide Knollis Mini-K2 achtbanen (de mini roller coastertjes) op onze teller te zetten al zijn ze in theorie niet voor ons bedoeld. De andere twee nieuwe achtbanen zijn de Erdbeer Raupenbahn, de typische aardbijenrupsbaan met de ‘Big Apple’ lay-out die in de meeste parken van de groep terug te vinden zijn. En dan heb je nog de Poggys Wolken-Express, een soort kruising tussen een achtbaan en een monorail gebouwd door SBF Visa Group. Niet de meest spannende achtbanen, maar als ik moet kiezen tussen een saaie monorail of dit, dan is mijn keuze wel snel gemaakt. Verder stonden er nog enorm veel nieuwe attracties in het park die te veel zijn om allemaal op te noemen, maar onder andere de Fliegender Regenschirm, een Disk’O Coaster van Zamperla, probeerden we ook nog uit. De beste achtbaan van het park (en de groep) blijft nog altijd met voorsprong de grote K2 die heel erg tof gethematiseerd is. Ik wist dat deze leuk was, maar ik was even vergeten dat de fun factor zo hoog was. Een echte familiale topper. Helaas is hier de capaciteit dramatisch. Wij hadden trouwens een Karls-abonnement gekocht waardoor we alle attracties onbeperkt konden doen en korting kregen in de shops. Als je enkele van deze parken op de planning hebt staan, is dit zeker een aanrader. Blijkbaar was hier ondertussen ook nog een ijswereld geopend waar indrukwekkende ijssculpturen staan, maar daar kwam ik pas maar een dag later achter toen ik de plattegrond nog eens bekeek. Zonde want in Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen deden we deze wel en dat was een absolute must-to-do.

Tijdens zijn zomertrip doorheen Duitsland, Tsjechië en Polen hield Themeparkfreak Tristan samen met zijn zoon Gust halt bij Karls Erlebnis-Dorf Elstal. In dit park kan je heel wat winkels vinden waar producten verkocht worden die gemaakt worden of te maken hebben met onder andere aardbeien, welke door de groep ook geteeld worden. Behalve de vele producten kan je hier natuurlijk heel wat attracties beleven. Nieuw voor dit jaar waren de achtbanen Erdbeer Raupenbahn en de kleine Knolli Mini K2 baantjes waarbij iemand het bakje omhoog moet fietsen. De blikvanger van dit park is zonder twijfel de grote achtbaan K2 , een creatie van ABC Rides waarbij je het productieproces van een zakje chips kan bekijken. Om de opening van de nieuwe themazone Wetter Weld mee te maken, waren ze iets te vroeg met hun bezoekje, anders hadden ze nog plaats kunnen nemen op de achtbaan Wolken Express en enkele andere attracties.

Net buiten Berlijn, in Elstal, kan je een van de parkjes van de Karls Erlebnisdorf familieparkjes terugvinden. Dit is een park dat zich vooral op de kleinere kinderen richt, maar dankzij hun pay per ride systeem kan je makkelijk beslissen om bijvoorbeeld enkel de coasters te scoren. Hier kan je een klassieke rups terugvinden, maar ook de iets spectaculairdere K2. Themeparkfreaks Matthieu en Isabel verkenden dit parkje, scoorden de baantjes en namen ondertussen ook nog deze foto’s!

Themeparkfreaks Bob en Benjamin gingen onlangs op pretparktrip in Duitsland, waarop ze enkele parkjes bezochten van de Karls Toerismus groep. Een van de parken die ze bezochten was Karls Erlebnis-Dorf Elstal. In dit park kan je heel wat winkels vinden waar producten verkocht worden die gemaakt worden of te maken hebben met onder andere aardbeien, welke door de groep ook geteeld worden. Maar behalve de winkels vind je hier ook heel wat attracties terug en een opvallende collectie koffiekannen. Onder de attracties bevinden zich voornamelijk familiale attracties en kinderattracties, maar ook een achtbaan. De achtbaan die in dit park te vinden is kreeg de naam K2 en neemt je mee voor ritje met een stukje darkride, waarbij je het productieproces van een zakje chips kan bekijken, vooraleer je door de track raast. Een andere belangrijke attractie in dit park is de Disk’O Coaster Fliegender Regenschirm.

Tot voor kort had geen enkele pretparkfan van de Karls Group gehoord, maar alles veranderde toen de Karls Group een mooi gethematiseerde rollercoaster aankondigde die de naam K2 zou dragen en gebouwd zou worden in Karls Erlebnis-Dorf Elstal. De opening werd van 2017 uiteindelijk uitgesteld naar 2018, maar dat maakte mij niet minder nieuwsgierig om hier op een dag te geraken. Nu was het eindelijk zo ver. Op papier lijken deze parkjes niet veel te beteken en denk je als credithunter even snel een achtbaantje te scoren en weer weg te rijden, maar ik had ondertussen van enkele andere fans al gehoord dat de Karls parken best wel bijzonder waren. Ik was dan ook nog meer benieuwd geworden om er mijn eerste stapjes te zetten. Karls Erlebnis-Dorf Elstal is een uit de hand gelopen aardbijensupermarkt waarbij je naast de beroemde (en erg lekkere) aardbijconfituur ook alle andere mogelijke producten kunt kopen waar aardbijen in verwerkt kunnen worden. Verder kan je er ook uitgebreid eten en is er zelfs een heus pretpark aan verbonden. Ook de collectie van meer dan 27.000 theekannen is best indrukwekkend te noemen. Het belangrijkste voor ons als achtbaanliefhebbers is natuurlijk K2. Dit is een achtbaan die gebouwd werd door ABC Rides en ze is 530 meter lang. De rit start met een darkridegedeelte over hoe aardappelchips gemaakt worden. De wachtrij is hier trouwens best indrukwekkend gemaakt en hier kan menig groot themapark nog een voorbeeld aan nemen. Op het parcours van 24 meter hoog wordt er een snelheid behaald van 60 km/u. Naast de achtbaan zijn hier nog vele andere attracties terug te vinden zoals theekopjes, vrijevaltorentjes, botsauto’s, glijbanen, Nautic Jets, springkussens, Jet Ski, tractorrondritje en een heleboel andere attracties. We waren allen erg enthousiast na ons bezoek aan dit charmante en vooral lekkere park!

Themeparkfreak Tristan bracht een bezoekje aan het Duitse park Karls Elerbnis-dorf in Elstal. Dit park groeide uit van een aardbeienkwekerij tot een waar pretpark, waar je heel wat van het boerenleven kan ontdekken en de heerlijke confituur kan proeven en kopen die er artisanaal gemaakt wordt. Het park bevat heel wat familie attracties en een achtbaan. Deze achtbaan draagt de naam K2 en neemt je mee doorheen een chipsfabriek.