Serengeti-Park heropent de deuren als tweede Duitse pretpark

Het Duitse pret- en dierenpark Serengeti-Park, heeft de deuren opnieuw geopend. Ook het attractiegedeelte is volledig heropend. Hiermee is Serengeti-Park het tweede pretpark in Duitsland dat opnieuw geopend is. Eerder heropende ook al Heide Park in het noorden van Duitsland.

 

Terwijl Duitse pretparken nog verplicht gesloten moeten blijven heropende Heide Park op 1 mei opnieuw de deuren nadat het een rechtszaak had aangespannen en gewonnen. Volgens de Duitse overheid moet het aantal besmettingen per honderdduizend inwoners immers onder een bepaalde waarde zijn gezakt voor een heropening toe te laten en aan die eis werd voldaan.

Serengeti-Park, die in de zelfde deelstaat gelegen is als Heide Park, heeft nu ook de poorten heropend. Dit gebeurde op dinsdag 11 mei. Belangrijk is dat niet enkel het dierenpark geopend is, maar ook het pretparkgedeelte. Hiermee is Serengeti-Park het tweede pretpark in Duitsland dat opnieuw open gaat.

Aan de heropening zijn wel strikte voorwaarde verbonden. Alle bezoekers moeten net zoals in Heide Park gevaccineerd zijn tegen COVID-19. Indien men geen geldig vaccinatiebewijs kan voorleggen moet men een negatieve coronatest kunnen voorleggen die niet ouder is dan 24 uur.

In Duitsland is het echter wel veel gemakkelijk om een negatieve coronatest voor recreatieve doeleinden te verkrijgen dan in België en Nederland. Er is immers een testcentrum bij zowel Heide Park alsook Serengeti-Park die volledig gratis voor inwoners van de deelstaat een coronatest afnemen, of 18 euro voor niet-inwoners. Bovendien krijg je het resultaat al binnen de 30 minuten terug.

 

Bron: Serengeti-Park