Serengeti Park verrast bezoekers met extra achtbaan

Het Duitse dieren-en attractiepark Serengeti Park verraste haar bezoekers met de opening van een extra achtbaan die voorheen niet aangekondigd werd. Safari-Blitz-Kids kreeg een plekje in het park naast de grootste mobiele rollercoaster ter wereld Höllenblitz die in het park door het leven gaat als Safari-Blitz.

 

Het Duitse dieren-en attractiepark Serengeti Park kondigde aan dit jaar meerdere nieuwigheden te openen waaronder een Bigfoot Safari, nieuwe dieren in het dierengedeelte, nieuwe lodges om te overnachten en een nieuwe achtbaan. Deze nieuwe achtbaan krijgt de naam Batukai Racer en vervangt de oude achtbaan Chura Racer. Batukai Racer is momenteel in de maak bij de Italiaanse bouwer Technical Park.

Maar wat de bezoekers niet wisten, was dat er ook een kleinere achtbaan zou gebouwd worden. Safari-Blitz-Kids kreeg een plekje naast de achtbaan Safari-Blitz. Deze achtbaan toert normaal over de Duitse kermissen, maar het park huurde deze achtbaan voor minstens 2 seizoenen. Aan het huurcontract zat ook een optie tot kopen vast, wat normaal dan volgend jaar kan gebeuren. Fans van het dierenpark hopen nu dat dit ook zal gebeuren, door de naam van de nieuwe kleine achtbaan, die duidelijk verwant is.

De nieuwe achtbaan Safari-Blitz-Kids werd geleverd door het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group. Het gaat om een gloednieuw exemplaar en geen kermisachtbaan zoals haar grote broer, wat betekent dat de baan altijd in het park zal blijven. Ze is van het type Spinning Coaster.

 

Bron: Serengeti Park

Foto: Park-Guide.de