Serengeti-Park pakt uit met grootste mobiele indoorachtbaan ter wereld

De Duitse indoor achtbaan Höllenblitz, die al sinds 1992 op de kermis rondreist, zal dit jaar opgesteld worden in het Duitse dier- en pretpark Serengeti-Park. In 2017 stond Höllenblitz ook al een seizoen in het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater.

 

Het Duitse Serengeti-Park is een pret- en dierenpark in het noorden van Duitsland, gelegen net boven Hannover en net onder Heide Park. Het park heeft momenteel al een achtbaan met de Chura Racer, een Tivoli Large van Zierer. Daar zal nu een grote nieuwe achtbaan bij komen.

Voor de nieuwe achtbaan werd er beroep gedaan op de Duitse kermisexploitant Renoldi. Hij zal zijn spectaculaire indoor achtbaan Höllenblitz voor 1 seizoen uitlenen aan Serengeti-Park. Höllenblitz werd gebouwd in 1992 als Magic Mountain door het bedrijf Stein. In 1997 kreeg de achtbaan een nieuw thema dat in teken stond van Star World. In de winter van 2006/2007 kreeg de rollercoaster opnieuw een nieuw thema en werd het de achtbaan Höllenblitz zoals we die nu kennen. De Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides was betrokken bij de verbouwingen van de rollercoaster.

Höllenblitz is een zeer unieke achtbaan, de rit start met banden liftheuvel tot een hoogte van 18 meter. Vervolgens volgt een rit van 860 meter die bijna volledig indoor gebouwd is en die verschillende speciale effecten bevat. Vervolgens is er een grote drop aan de buitenkant van de constructie waarbij de achtbaantrein een snelheid behaald van 80 km/u. Vervolgens wordt de trein ook nog met een banden lanceersysteem van 0 tot 40 km/u gebracht in 2,5 seconden. Höllenblitz heeft 3 speciale lange treinen waarvan de bakjes rond hun as kunnen draaien.

Höllenblitz zal in Serengeti-Park zijn rondjes draaien onder de naam Safari Blitz. Het is de bedoeling dat de achtbaan er blijft staan tot het einde van augustus. Daarna zal Höllenblitz zich klaarmaken voor Oktoberfest, het belangrijkste bierfestival van Duitsland!

 

Ook nieuw in het komende seizoen is de “Ice Age Safari”, hier zullen gasten op expeditie kunnen gaan naar vervlogen tijden. Daar zullen ze onder andere mammoeten kunnen zien. Verdere informatie is voorlopig nog niet bekendgemaakt.

Voor de dierenliefhebbers wordt in 2019 een nieuwe stokstaarten verblijf gebouwd. Daarnaast wordt het gastronomisch aanbod uitgebreid met een nieuw restaurant.

 

 

Bron: Parkerlebnis