Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen plant Augmented Reality attractie

De Duitse aardbeienteler Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen, die tegelijkertijd ook een restaurant is en een zeer gezellig pretpark, gaat dit najaar weer een nieuwe attractie openen. Het is het eerste pretpark in Duitsland dat een attractie met AR-technologie bouwt.

 

Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen is een pretpark, restaurant en winkel in Duitsland dat volledig in het teken staat van de aardbeien. Het oergezellige park dat onderdeel is van Karls Tourismus groep opende in 1993 de deuren en heeft de laatste jaren heel wat attracties geopend zoals de achtbanen Erdbeer Raupenbahn (Aardbeien Rupsbaan) en Kaffeekannen-Express (Koffiekannen Express). Momenteel is het park ook bezig met de bouw van een Sky Fly attractie van Gerstlauer, maar opende vorig jaar ook nog een nieuw themagebied.

Daar komt dus nog een extra attractie bij. Het gaat om een speciale gethematiseerde attractie met Augmented Reality brillen. Dit is een technologie waarbij een computer gegenereerd beeld over de echte wereld wordt gelegd, waardoor een samengesteld beeld wordt verkregen. De nieuwe attractie komt te liggen in een groot nieuw fulfilment center dat het park bouwt. In dit center zullen alle pakjes die online besteld worden, worden ingepakt en klaargemaakt voor verzending.

De nieuwe attractie zal rond dit nieuwe centrum draaien. Bezoekers zullen in bakjes stappen die zullen rondrijden boven het centrum. Dit center wordt heel open gebouwd zodat men zal kunnen zien hoe dit proces verloopt. Via speciale brillen zullen de bezoekers tegelijkertijd ook uitleg over dit proces krijgen door de mascotte van het park. Er zal zo dus als het ware bepaalde zaken geprojecteerd worden op de echte wereld. Buiten deze hoofdattractie komen er ook nog twee kinderattracties en wordt het gastronomisch aanbod uitgebreid met de toevoeging van het Café Postamt. De attractie moet als alles goed verloopt nog dit najaar openen, meer bepaald in oktober 2021.

 

Bron: parkerlebnis