Uitbreidingswerken vergevorderd in Karls Erlebnis-Dorf Elstal

Het Duitse pretpark Karls Erlebnis-Dorf Elstal, gelegen in de buurt van de hoofdstad Berlijn, zal dit jaar flink uitbreiden. Een van de nieuwe attracties wordt een Disk’O Coaster met de naam Der Fliegende Regenschirm. Momenteel zijn de werken vergevorderd en staan er al heel wat nieuwigheden overeind.

 

Het Duitse pretpark Karls Erlebnis-Dorf Elstal is bezig aan de bouw van een nieuw themagebied “Wetterwelt”. In dit themagebied komen heel wat nieuwe attracties zoals een Disk’O Coaster van de Italiaanse fabrikant Zamperla. Verder wordt er ook gewerkt aan een indoorhal waar kinderen kunnen spelen, klimmen en glijden. Ook een parktrein wordt toegevoegd aan het attractieaanbod van het aardbeienpretpark.

De Disk’O Coaster krijgt de naam Der Fliegende Regenschirm en komt volledig in het teken te staan van de paraplu. De gondel van de nieuwe attractie wordt vormgegeven als een grote omgekeerde paraplu en bezoekers kunnen onder de heuvel van de attractie doorlopen. De attractie biedt plaats aan 40 personen die tegelijkertijd een ritje kunnen maken. De officiële opening van Der Fliegende Regenschirm staat gepland op 7 mei 2021.

Karls Erlebnis-Dorf Elstal opende in 2020 nog het nieuwe themagebied “Marmeladen-Land”. De uitbreiding volgt een jaar na de opening van “Gummibeerchenland”. Maar het pretpark en ook de volledige Karls Group werd vooral bekend met de bouw van de gethematiseerde rollercoaster K2 die opende in 2018. Voor 2022 staat opnieuw een uitbreiding met een achtbaan op de planning, want dan opent er een rollercoaster die volledig in het teken komt te staan van de aardbei!

 

Bron: Karls Erlebnis-Dorf, Themepark Magic, rcdb

Foto’s: Karls Erlebnis-Dorf