Sfeerverslag: Plopsaland De Panne – 12 juli 2020

Eindelijk mochten we weer… pretparkjes doen! Nadat de parken in België opnieuw openden trokken de Themeparkfreaks volop naar de Belgische pretparken. Op 12 juli kwam voor Themeparkfreak Bobby Turbo Plopsaland De Panne aan de beurt. Hij ging uiteraard niet alleen, hij nam ook Sven, Prince Charming AKA Jasper, Fredje en Dwainie met haar gezinnetje mee.

 

Beginnen deden we onze dag bij de achtbaan De Draak, welke net opende en we dus zonder wachtrijen konden betreden. Deze Powered Coaster is zeer familievriendelijk maar bijzonder leuk door de interactie met de nieuwe Dino Splash. Omwille van de coronamaatregelen werden hier plexischermen geplaatst om zo de kruisende bezoekers in de wachtrij van elkaar gescheiden te houden.

Als volgende op onze planning: een ritje op Heidi. Oké de grap wordt al wat oud, want we bedoelen natuurlijk niet Heidi uit Tirol, maar de houten achtbaan Heidi The Ride. Deze is wel gelegen in een soort Tirolerdorpje, dat zeer sfeervol is. Een ritje op deze achtbaan is zoals steeds enorm pittig, voor de bescheiden baan die ze is.

Kort na ons ritje op Heidi…The Ride, zou Dino Splash openen. We zorgden dat we tijdig aansloten aan de wachtrij, om zo niet te lang te hoeven aanschuiven. Deze boomstamattractie is één van de restanten uit het Meli-tijdperk. Vorig jaar al konden we zien hoe deze van een kasteelthema getransformeerd werd tot een dinosaurusthema. Het leukste aan deze veranderingen vinden wij de wachtrij die nu via touwbruggen over de waterattractie gaat, maar ook kruist met achtbaan De Draak.

We konden op deze dag ook bewonderen hoeveel funderingen er al te vinden zijn doorheen het park, waarop in het najaar de nieuwigheid van volgend jaar gebouwd zal worden. Plopsaland opent dan namelijk een Extreme Spinning Coaster van Mack Rides. Als we de funderingen zien kan het niet anders dan dat dit een knaller van formaat zal worden.

Natuurlijk werd ook de achtbaan Anubis The Ride niet overgeslagen deze dag, want voorlopig biedt deze nog steeds het meeste thrill in het park.

Tijd nu voor misschien wel de meest nostalgische attractie van het park, Het Bos van Plop. Bij deze darkride vaar je doorheen het Kabouterbos van Kabouter Plop en zijn vriendjes. Een attractie die meestal gewoon een verplicht nummer is.

Spannend wordt het ook in de waterattractie Super Splash, waar je de kans loopt op een nat pak. Wij blijven nog redelijk droog.

Voor wie hoogtevrees heeft zoals ik heeft Plopsa nog een attractie in petto om je zenuwen te testen. Rox Flyer torent hoog boven het park uit. Deze uit de kluiten gewassen zweefmolen biedt je een mooi uitzicht over alle andere attracties.

Ons laatste ritje van de dag zat er aan te komen. Gertje en Victor nemen het ons hopelijk niet kwalijk, maar ook wij wilden een keertje op K3 zitten. K3 in de vorm van de K3 Roller Skater welteverstaan. Deze achtbaan kreeg dit kleurige thema nog niet zo gek lang geleden, want vroeger kon je hier Wizzy en Woppy terugvinden.