Indrukwekkende thrillride Devil Rock al na één jaar weg uit Nederland

Vorig jaar mochten de Nederlandse kermissen een bijzondere thrillride ontvangen, want de familie Sipkema had de befaamde Devil Rock van de Duitse exploitant Steffen overgekocht. Dit was een serieuze nieuwe aanwinst voor Nederland die de meeste fans bijna te mooi waande om waar te zijn. Ondertussen is bekend gemaakt dat de Devil Rock na 1 jaar in Nederlandse handen, opnieuw naar Duitsland gaat.

 

In 2019 was Nederland een zeldzame thrillride rijker, want de zoon en schoondochter van de Nederlandse exploitant Corry Sipkema hadden namelijk de befaamde Devil Rock van de Duitse exploitant Steffen overgekocht. Dit is een Flic Flac attractie van de Duitse fabrikant Huss die gebouwd werd in 1992. Steffen was de laatste Duitse exploitant die nog een Flic Flac attractie in handen had.

De Devil Rock is een zeer zeldzame en intense thrillride die alleen geschikt is voor mensen met een stevige maag. Gedurende de rit gaan de bezoekers verschillende keren overkop en krijgen ze heel wat g-krachten te verduren. Het ritje op de Devil Rock start eerst rustig, maar hierna wordt het tempo opgedreven en worden de fans onderworpen aan de heftige krachten. Daarnaast is de ritduur van de attractie meestal best wel lang.

 

Om al deze extreme krachten aan te kunnen heeft de Devil Rock een zeer zware middenas van rond de 70 ton. Dit is ook meteen de reden waarom de attractie alsmaar zeldzamer wordt. De hoge transportkosten die gepaard gaan met de verplaatsing van een dergelijke kolos, maakt het voor de exploitanten niet gemakkelijk om voldoende winstgevend rond te trekken. Zulk zwaar gevaarte mag overigens niet overal komen of staan wegens gewichtbeperkingen.

Hierdoor zijn er maar enkele exemplaren van de Flic Flac verkocht door Huss en de meeste zijn ondertussen verdwenen. Een van de weinig overgebleven Flic Flac’s vinden we terug in het Poolse pretpark Legendia met Dragon Wrestling Tournament.

 

Ondertussen is het nieuws naar buitengekomen dat Sipkema de attractie opnieuw verkocht heeft. Het is de Duitse exploitant Mathias Straube die de Devil Rock heeft overgekocht. Hij pakt ondertussen uit met de comeback van de Devil Rock in Duitsland. Het verdwijnen van de Devil Rock naar Duitsland, is voor de Nederlandse fans zowel slecht als goed nieuws. Langs de ene kant verliezen de fans een top attractie, langs de andere kant waren er geruchten dat die naar Dubai zou gaan. Op deze manier kunnen de fans hem toch nog redelijk dicht bij huis doen.

 

De exploitant Sipkema kennen we onder andere van de Break Dance en Project 1, dit is een Afterburner van KMG. Ook het spookhuis Ghost Villa is van deze exploitant. In de plaats van de Devil Rock heeft Sipkema een gloednieuwe attractie aangekocht. Het gaat om de Dance Jumper, een Smashing Jump attractie van de Italiaanse fabrikant Fabbri.

 

 

Bronnen: Mathias Straube, kermisclub