Nieuwe stevige thrill ride “Devil Rock” voor Nederlandse kermissen

Nederlandse kermisfans mogen al in hun handen wrijven, want we kunnen alweer een stevige thrill ride aankondigen. Verschillende bronnen melden dat de familie Sipkema de befaamde Devil Rock van de Duitse exploitant Steffen heeft overgekocht. Een serieuze nieuwe aanwinst voor Nederland dus!

 

Nederland is een zeldzame thrill ride rijker, want de zoon en schoondochter van de Nederlandse exploitant Corry Sipkema hebben namelijk de befaamde Devil Rock van de Duitse exploitant Steffen overgekocht. Het gaat om een Flic Flac van de Duitse fabrikant Huss die gebouwd werd in 1992. Steffen was de laatste Duitse exploitant die nog een Flic Flac attractie in handen had.

De Devil Rock is een zeer zeldzame en intense thrill ride die alleen geschikt is voor mensen met een stevige maag. Gedurende de rit gaan de bezoekers verschillende keren overkop en krijgen ze heel wat g-krachten te verduren. Het ritje op de Devil Rock start eerst rustig, maar hierna wordt het tempo opgedreven en worden de fans onderworpen aan de heftige krachten. Daarnaast is de ritduur van de attractie meestal best wel lang.

 

Om al deze extreme krachten aan te kunnen heeft de Devil Rock een zeer zware middenas van rond de 70 ton. Dit is ook meteen de reden waarom de attractie alsmaar zeldzamer wordt. De hoge transportkosten die gepaard gaan met de verplaatsing van een dergelijke kolos, maakt het voor de exploitanten niet gemakkelijk om voldoende winstgevend rond te trekken. Zulk zwaar gevaarte mag overigens  niet overal komen of staan wegens gewichtbeperkingen.

Hierdoor zijn er maar enkele exemplaren van de Flic Flac verkocht door Huss en de meeste zijn ondertussen verdwenen. Een van de weinig overgebleven Flic Flac’s vinden we terug in het Poolse pretpark Legendia met Dragon Wrestling Tournament.

 

Uden en Weert:

Het nieuws over de komst van Devil Rock naar Nederland, is voor de kermisfans een grote verrassing. Maar verschillende bronnen binnen de kermiswereld bevestigen het verhaal. Daarnaast werd op het Twitter account van Sipkema een transportfoto en een detail van de achterwand van de Devil Rock geplaatst. Ondertussen is de ride ook aangeduid als verkocht op de tweedehandsattractiesite Used Rides Europe.

 

Volgens ingewijden zal de Nederlandse première van de Devil Rock plaatsvinden op de Mega kermis van Uden die dit jaar loopt van 19 juli tot en met 28 juli. Dit nieuws zou zijn bevestigd door de Marktmeester van Uden. Het lijkt er ook sterk op dat de Devil Rock aanwezig zal zijn op de kermis van Weert die loopt van 27 september tot en met 2 oktober, want de kermis van Weert plaatste namelijk een foto op hun Facebookpagina met nieuwjaarswensen waarop de Devil Rock in de achtergrond te zien is.

 

De exploitant Sipkema kennen we onder andere van de Break Dance en Project 1, dit is een Afterburner van KMG.

 

Bronnen: themepark.nl (Koekiemonster, Mr Gravity, Kermis_Junky), kirmesforum.de (Felix Scholz), usedrideseurope.com, Kermis Weert, Marktmeester Uden, Twitter (Corry Sipkema)

Foto’s: Steffen, Kermis Weert, Used Rides Europe