Afbraak van klassieke achtbaan Vortex volop bezig bij Kings Island

Bij het Amerikaanse pretpark Kings Island is de afbraak van de klassieke achtbaan Vortex volop bezig. Een groot deel van de achtbaan is ondertussen verdwenen. Maar waar een afscheid is, is ook de verwelkoming van een nieuwe achtbaan. Het park is namelijk ook bezig met de bouw van Orion, een Giga Coaster die later dit jaar geopend wordt.

 

Na een loopbaan van 33 jaar en het geven van ongeveer 275.000.000 ritjes stuurde het Amerikaanse pretpark Kings Island haar klassieke achtbaan Vortex op verplicht pensioen. Vortex werd gebouwd door Arrow Dynamics en was de eerste achtbaan die zes inversies had. Tijdens de rit gingen de bezoekers doorheen een parcours van 1.158,2 meter lang en 45,1 meter hoog. Onderweg beleefden ze zes inversies: een dubbele looping, een dubbele kurkentrekker en een Batwing inversie.

 

Onlangs kon fansite F5 Coasters enkele foto’s maken van de afbraak van deze klassieker.

De treintjes van de achtbaan werden ondertussen gespot in zusterpark Carowinds, waar ze een nieuw leven krijgen op de achtbaan Carolina Cyclon. Dit werd ontdekt door fansite Carowind Fans Only.

Het afscheid van Vortex is niet het enige dat de fans van dit park moesten verwerken, want het park nam ook al afscheid van de achtbaan Firehawk, een Flying Dutchman model gebouwd door Vekoma.

 

 

Nieuwe achtbaan Orion

Deze nieuwe achtbaan Orion zal dit seizoen hoog boven het park uittorenen met een hoogte van maar liefst 91 meter, een lengte van 1,62 kilometer en topsnelheid van 146,5 km/u. Deze nieuwkomer wordt gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. Onlangs werd hiervan het laatste trackdeel geplaatst.

 

 

Meer updates over deze achtbaan vind je hier.

 

Bron en foto’s: F5 Coasters, Carowind Fans Only, Carowinds