Dream Island in Moskou opent weldra de deuren

Na jaren van bouwwerken komt de opening van het overdekte pretpark Dream Island in Moskou nu zeer dichtbij. Op 29 februari mogen de eerste bezoekers het park gaan ontdekken. In totaal werd 1,5 miljard euro in het park geïnvesteerd, de bouwwerken gingen van start in 2016.

 

Dream Island in Moskou zal op 29 februari 2020 na enkele jaren van bouwen eindelijk de deuren openen. Dit park is naar eigen zeggen het grootste indoor pretpark ter wereld, met een oppervlakte van 300,000 m2.

De werkzaamheden aan het begonnen in 2019 maar vielen in 2017 even stil door financiële problemen. Gelukkig werden deze opgelost en kon de bouw hervatten, zodat het park eindelijk geopend kan worden.

Het park is opgedeeld in negen zones, waar thema’s aan bod komen als een sneeuw kasteel, sprookjesdorp, Smurfendorp, Mowgli tussen de dinosaurussen, Teenage Mutant Ninja Turtles, Hotel Transsylvanië en Hello Kitty.

Op de laatste bouwfoto’s kunnen we al heel wat van de attracties ontdekken. Zo vindt je er een Flying Bikes attractie en Disk’O van Zamperla, een grote klassieke carrousel, dinosaurusmolen, Top Spin en Sky Fly attractie.

Verder zal het park twee achtbanen aanbieden, de eerste is Race of the Future, een Spinning Wild Mouse van Fabbri, waarop Virtual Reality beschikbaar zal zijn. De indrukwekkendste achtbaan is Tunnel Flight, een achtbaan die in het teken staat van de Teenage Mutant Ninja Turtles. Deze werd gebouwd door Intamin en is 80 meter hoog en bevat minstens een looping en een lancering.

Het park zal in de weekends van vrijdag tot zondag geopend zijn tot middernacht, op weekdagen verschillen de sluitingstijden van dag tot dag en blijf het park minstens tot 22 uur geopend. Een kaartje kost in het openingsweekend zo’n 2900 roebel, omgerekend ongeveer 42 euro, maar hoe verder je vooruit boekt, hoe goedkoper het wordt. Ook is er de optie tot het nemen van een fastpass.

 

Enkele foto’s van het park vlak voor opening.

Bron en foto’s: Dream Island