Firehawk rijdt laatste ritjes in Kings Island

Op 28 oktober zal in het Amerikaanse park Kings Island de achtbaan Firehawk voor goed sluiten.  De Flying Coaster moet baan ruimen voor toekomstige uitbreidingen.

 

Firehawk is een Flying Coaster van de Nederlandse bouwer Vekoma. Het Flying Dutchman model bestaat uit zes wagons voor telkens vier personen. In het station stappen passagiers al zittend in. Vervolgens wordt de trein gekanteld zodat passagiers op hun rug liggen. Op het einde van de lifthill maakt de baan een halve slag zodat de trein onder track hangt en de berijders in vlieghouding terecht komen. Tijdens de rit krijg je 5 inversies te verwerken.

 

 

Firehawk opende voor het eerst op 26 mei 2001 in Geauga Lake onder de naam X-Flight. Bij de sluiting van het attractiegedeelte in 2007 besliste de Cedar Fair Entertainment Company om de achtbaan te verhuizen naar Kings Island onder een nieuwe naam en kleurencombinatie. Nu, 12 jaar later, zal op het einde van het seizoen Firehawk dichtgaan. “Hoewel de rit nog steeds populair was bij vele gasten, heeft de baan het einde van zijn levensduur bereikt”, volgens het park.

De sluiting van de baan zou volgens fans de weg vrij maken voor een toekomstige giga-achtbaan van B&M in het park. Maar tot nu toe is hierover nog niets officieel bevestigd.

Bronnen: wcpo.com