Giga Coaster Orion compleet in Kings Island

In het Amerikaanse pretpark Kings Island mochten ze het glas heffen op het plaatsen van het laatste trackdeel van de gloednieuwe Giga Coaster Orion. Deze nieuwe achtbaan wordt de blikvanger van het nieuwe themagebied Area 72. De achtbaan werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf B&M.

 

In het Amerikaanse pretpark Kings Island werd vorige week het laatste trackdeel geplaatst van de Giga Coaster die later dit jaar geopend wordt. Het kostte het bouwbedrijf SkyHigh Coasters 168 dagen om de achtbaan volledig recht te zetten.

 

 

De opening van Orion is gepland voor 11 april 2020, maar op 9 april 2020 heeft het park een evenement gepland waarbij de eerste personen al plaats mogen nemen in de achtbaan. Men wil met deze actie geld inzamelen voor het goede doel A Kid Again. Deelnemers moeten minstens $150 inzamelen om te mogen deelnemen.

 

Orion

Orion wordt gebouwd door het Zwitserse bedrijf B&M. Met een drop van 91,4 meter wordt deze baan gecatalogeerd als een Giga-Coaster. De feitelijke hoogte is 87,5 meter. De achtbaan krijgt een lengte van 1.621,8 meter en een topsnelheid van 146,5 km/u.

 

 

Orion zal deel uitmaken van een nieuw themagebied in Kings Island, genaamd Area 72 (verwijzend naar 1972, het openingsjaar van het park). In het achtergrondverhaal is de achtbaan een nieuw vervoersmiddel dat ontwikkeld werd in het Project X-programma. De wetenschappers van Area 72 zijn druk in de weer om met deze nieuwe technologie door een grote meteorietenstorm te vliegen, recht naar een nieuwe planeet in het Orion-sterrenstelsel. Voor dit project zoeken de wetenschappers nog vrijwilligers om met dit nieuwe vervoersmiddel mee te vliegen.

 Meer updates over deze achtbaan vind je hier.

 

 

 

 Bron: Kings Island

Foto: Coasternation