Opmerkelijk: Ontspoorde achtbaan verhuisd naar ander pretpark

Het Engelse pretpark Southport Pleasureland opent in 2020 een bedenkelijke achtbaan. Het gaat om een achtbaan die in 2018 ontspoorde waardoor heel wat kinderen urenlang vast kwamen te zitten. Dit gebeurde in een pretpark dat nog geen 40 kilometer verder ligt dan Southport Pleasureland.

 

Het Engelse pretpark Southport Pleasureland gelegen in de gelijknamige stad Southport dat zich bevindt in het graafschap Merseyside, opent in 2020 een tweedehands achtbaan van het voormalige Italiaanse bedrijf Pinfari. Het gaat om een rollercoaster van het model Mini Mega Coaster MM29 die 233 meter lang is. De achtbaan is 9,2 meter hoog en tijdens de rit zal er een snelheid van 39,6 km/u bereikt worden.

 

Niet zo bijzonder nieuws, denkt u nu waarschijnlijk, mocht het niet zijn geweest dat deze achtbaan een bedenkelijke geschiedenis heeft. De rollercoaster werd voor het eerst opgebouwd in 2003 als Crazy Train in het Schotse pretpark Codona’s Amusement Park. Daar draaide die zijn rondjes tot het einde van 2014 waarna het verhuisde naar het Engelse pretpark Gulliver’s Warrington om tegen het seizoen van 2015 operationeel te zijn.

 

 

Alles ging goed tot er in 2018 een incident gebeurde op de achtbaan. Een deel van de achtbaantrein ontspoorde waardoor deze tot stilstand kwam. Door de plaats waar de achtbaan kwam vast te zitten duurde het verschillende uren voor de kinderen geëvacueerd konden worden. De lokale pers smeerde het ongeluk breed uit in de media waardoor het Britse pretpark in een slecht daglicht kwam te staan. Het incident is te zien op onderstaande beelden.

 

Omdat de fabrikant na een grondig onderzoek niet kon garanderen dat het incident op de rollercoaster niet meer zou kunnen gebeuren, besloot Gulliver’s Warrington de achtbaan uit haar park te verwijderen en terug te sturen naar Italië. Maar niet alleen deze achtbaan werd verwijderd, ook de achtbaan Python in zuster park Gulliver’s Milton Keynes werd verwijderd omdat deze van het zelfde model was.

Nu zal de Crazy Train dus een nieuw leven krijgen en dat in een pretpark dat nog geen 40 kilometer verder ligt dan het park waar het incident gebeurde. Een opmerkelijke zet dus van Southport Pleasureland. Ook de Python uit Gulliver’s Milton Keynes zal in 2020 een tweede leven krijgen. Deze achtbaan verhuisd naar het Franse Kingoland.

 

Voor Southport Pleasureland wordt het de 4de nieuwe achtbaan sinds 2016. Toen opende er de Apple Coaster, een kinderachtbaan met de Big Apple / Wacky Worm lay-out. Een jaar later opende Roller Coaster, een Pinfari Looping coaster. In 2019 opende er de oude Nederlandse achtbaan Crash Test en in 2020 volgt dus de familieachtbaan uit Gulliver’s Warrington.

In september 2017 werd de rollercoastertrein van Knightmare uit het voormalige Engelse pretpark Camelot Theme Park gespot in Southport Pleasureland. Het leek er even op dat de rollercoaster gered zou worden door het park, maar sindsdien ontbreekt elk spoor van deze klassieke achtbaan.

 

Bron: rcdb, Themeparkfreaks.