Nederlandse achtbaan begint aan nieuw avontuur in Engeland

De Nederlandse achtbaan Crash Test heeft de afgelopen maanden een kleine wereldreis gemaakt. De rollercoaster ging na een verblijf van zes jaar in Nederland deze winter opnieuw naar Hong Kong. Ondertussen is de achtbaan opgesteld in Engeland.

 

De spinning wilde muis achtbaan Crash Test, die op de Nederlandse kermissen rondreisde en in handen was van Martin Hendriks, hield het eind 2017 na zes jaar in de lage landen voor bekeken. De rollercoaster wou eens iets anders zien dan tulpen, klompen en windmolens, dus trok ze er eind 2017 op uit naar China.

Op 21 december 2017, na een lange reis met de boot, kwam de rollercoaster aan op The AIA Great European Carnival in Hong Kong. Crash Test verbleef er tot 25 februari 2018 en hield het dan voor bekeken. Het Aziatische leven was leuk voor even, maar er voor altijd blijven was toch niet voor haar weggelegd.

Crash Test zei eveneens het kermisleven vaarwel en na even zoeken vond de achtbaan een nieuwe thuis in het Engelse pretpark Ocean Beach Pleasure Park, waar ze meteen vriendjes werd met de twee andere achtbanen in het park. Dit zijn de Big Apple en de Speedy Coaster. Daar verbleef de wilde muis achtbaan voor het hele seizoen van 2018.

Eind vorig jaar besliste Crash Test opnieuw om de winter door te brengen in Azië, waar die het jaar voordien een leuke verblijf kende. Daarom reisde de rollercoaster met de Engelse exploitant Spencer Stokes naar het gezellige The AIA Great European Carnival in Hong Kong. Daar verbleef de achtbaan van 14 december 2018 tot en met 17 februari 2019.

Daarna keerde Crash Test terug naar het Verenigde Koninkrijk, maar deze keer naar Southport Pleasureland in de gelijknamige stad. Daar werd de achtbaan in april opgebouwd en draait die ondertussen vrolijk zijn rondjes. Waarschijnlijk is het verblijf in Southport Pleasureland tijdelijk en zal Crash Test daarna opnieuw op wereldreis gaan.

Crash Test werd gebouwd door de Italiaanse fabrikant Cedeal Rides en is een zogenaamde Compact Spinning Coaster. Hieronder kan je een onride van de achtbaan bekijken.

 

Bron: Themeparkfreaks.eu

Foto’s: Southport Pleasureland, Shelly Michie, David Bebbington