Knightmare trein gespot in Southport Pleasureland

Op het terrein van het Engelse pretpark Southport Pleasureland is een trein van de achtbaan Knightmare gespot. De rollercoaster Knightmare is een achtbaan uit het voormalige Engelse pretpark Camelot Theme Park dat eind 2012 haar deuren sloot. Eerder dit jaar gebeurde er nog een ongeluk met deze trein.

 

Er lijkt wel een soap te zijn gemaakt rond de mysterieuze toekomst van de achtbaan Knightmare uit het voormalige Engelse pretpark Camelot Theme Park. Toen het pretpark eind 2012 haar deuren sloot voor het publiek, werden de meeste achtbanen en attracties verkocht aan andere pretparken. Enkel de grote achtbaan Knightmare bleef in het park staan.

Jarenlang bleef de achtbaan wegrotten op de verlaten plaats. Fans verloren de hoop dat de achtbaan nog gered zou worden, maar de laatste tijd is er weer heel wat gaande rond de toekomst van de achtbaan…

 

Transport met achtbaantrein kantelt om:

In mei van 2017 kwam de geruchtenmolen (over de toekomst van de achtbaan Knightmare) volop op gang toen bleek dat er een transport, waarbij een achtbaantrein vervoerd werd, was gekanteld en op de weg terecht was gekomen. De trein bleek immers die van Knightmare te zijn, wat meteen inhield dat er iets met deze trein en of achtbaan zou gaan gebeuren, want waarom anders zou de trein na al die jaren plotseling uit het park worden gehaald?

Het ongeluk gebeurde in het Engelse dorpje Thornton vlakbij de stad Blackpool. Achtbaanfans vroegen zich meteen af naar waar de achtbaantrein onderweg was. Was het naar een pretpark, was het naar een opslagplaats of zou de trein misschien gerenoveerd worden?

 

Achtbaantrein gespot in Southport Pleasureland:

De vragen bleven onbeantwoord, tot nu… Er is namelijk een foto opgedoken waarop de achtbaantrein van Knightmare te zien is op het terrein van het Engelse pretpark Southport Pleasureland. Wilt dit nu zeggen dat de achtbaan opgebouwd zal worden in Southport Pleasureland?

Wel, dit is helemaal nog niet zeker. Er zijn al jaren geruchten dat Knightmare naar Southport Pleasureland zou komen en in 2015 deed het Engelse pretpark nog een bod op deze achtbaan, maar op dit moment ontkent het pretpark de komst van de achtbaan naar het park.

 

Southport Pleasureland ontkent:

Op Twitter werd de vraag gesteld wanneer Knightmare operationeel zou zijn in Southport Pleasureland. Hierop reageerde het pretpark: “Je zult geen ritje kunnen maken in de achtbaan, want we hebben ze niet”. Hiermee ontkent het park dat de achtbaan in Southport Pleasureland is, wat natuurlijk ook klopt, want enkel de achtbaantrein is daar voorlopig. Maar met het antwoord laten ze wel uitschijnen dat de achtbaan nooit opgebouwd zal worden.

Moeten we dan belang hechten aan deze uitspraak? Wel, dat is moeilijk om in te schatten. In het verleden is het al wel eerder gebeurd dat een pretpark de komst van een attractie ontkende terwijl die al op het terrein lag en enige tijd later de attractie toch opende.

 

Renovatie werken in Thornton:

Verschillende onofficiële bronnen vertellen dat Southport Pleasureland Knightmare gekocht heeft voor £800.000. Dit zou £50.000 meer zijn dan het bod dat ze gemaakt hadden in 2015. Dezelfde bronnen menen immers ook te weten dat de achtbaantrack van Knightmare in de buurt van Blackpool gerenoveerd zal worden. Daar zouden nu immers al verschillende onderdelen van de achtbaan liggen zoals een deel van het station en de remzone.

Dit past dan weer in het verhaal van de ontspoorde achtbaantrein. Dit ongeval gebeurde in het Engelse dorpje Thornton, vlakbij de stad Blackpool en dit zou ook exact de plaats zijn waar nu de renovatiewerken aan de gang zouden zijn. Dit verklaart ook waarom het transport naar dit dorpje onderweg was.

Het bedrijf dat destijds de achtbaan uit het Japanse pretpark Kobe Portopialand naar Engeland haalde en de achtbaan opbouwde in Camelot Theme Park, zou nu ook deze renovatiewerken doen en de achtbaan naar Southport Pleasureland transporteren.

 

 

 

Of de achtbaan nu echt gered zal worden en als deze nu naar Southport Pleasureland komt, is nog zeer onduidelijk, maar in de toekomst zal er ongetwijfeld nog meer informatie naar buiten komen en dan brengen we jullie daar met veel plezier van op de hoogte!

 

 

Bronnen: Coasterforce, Parks & Coasters Worldwide, Ride Rater

Foto: Parks & Coasters Worldwide, Jkingson