Fotoalbum: Kolmården – augustus 2019

Kolmården is een gigantische dierentuin in het Zweedse Norrköping en bevat ook verschillende pretparkattracties waaronder 3 achtbanen. In 2016 werd het dierenpark wereldberoemd met de opening van de houten achtbaan Wildfire. Een rollercoaster van wereldformaat in een prachtige setting. Wildfire is gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction en bevat 3 inversies. Tijdens de rit van 1265 meter worden er snelheden behaalt tot 115 km/u. De rollercoaster is 56 meter hoog. Naast Wildfire is de kabellift een must-do-attractie in Kolmården. Deze neemt je mee over een zeer lang parcours over verschillende dierenverblijven die enkel te zien zijn via dit transport middel. De toer met de kabellift duurt maar liefst 35 minuten en het levert voortdurend adembenemende moment op. Het dierenpark is in handen van de pretparkengroep Parks and Resorts Scandinavia en is volledige gelegen in de natuur.