Het Engelse Southport Pleasureland opent twee achtbanen

Het Engelse pretpark Southport Pleasureland gaat dit jaar twee nieuwe achtbanen openen. Er komt zowel een nieuwe achtbaan bij voor de grote als voor de kleintjes, voor ieders wat wils dus.

 

Southport Pleasureland heeft in het verleden al veel achtbanen gehad, zowel stalen als houten. De laatste jaren moest het park het slechts stellen met 1 oude Pinfari actbaan uit 1978.  De achtbaan die Wildcat gedoopt is, heeft een familiale lay-out, geschikt dus voor een breed publiek. Nu wil Southport Pleasureland de aantrekkingskracht vergroten en dat doet het park met zowel een grote als een kleine achtbaan bij te plaatsen.

De kleine achtbaan is een zogenaamde  Big Apple, die ondertussen geopend is voor het publiek. De grote achtbaan wordt een inversie achtbaan van Pinfari. De achtbaan heeft de naam Speed Loop gekregen en komt over van het Noorse pretpark Kongeparken waar de achtbaan draaide onder de naam Grizzly. Speed Loop heeft 1 looping, is 11 meter hoog en is 365 meter lang. Hierdoor heeft het park na 10 jaar terug een achtbaan die overkop gaat.

Beide achtbanen zijn eigendom van de parkeigenaar. Het is nog niet duidelijk of Speed Loop ook nog na dit jaar in het park zal blijven of dat deze terug zal rondreizen op de kermis.

 

Bronnen: rcdb, coaster-count