Nieuwe achtbaan Flight School voor Tayto Park

Het Ierse Tayto park pakt ook dit seizoen weer uit met een nieuwe achtbaan voor de hele familie: Flight School. Vanaf midden mei zullen gasten in deze luchthaven-gethematiseerde achtbaan kunnen stappen.

 

Vorige zomer raakte reeds bekend dat het Ierse pretpark Tayto Park een nieuwe familie achtbaan ging bouwen voor 2019 en die is er nu ook gekomen. Flight School is een family coaster van de Duitse fabrikant Zierer. Het model, een zogenaamde Zierer Force 281,  is 13,1 meter hoog, 281 meter lang en haalt een maximale snelheid van 46 km/u. Vorig jaar opende een vergelijkbare achtbaan in Legoland Billund. Op de baan gaat één trein staan, vormgegeven als een vliegtuigje, waar 20 bezoekers tegelijk in kunnen plaatsnemen. Op recente bouwfoto’s is te zien dat de baan vervolledigd is en dat ook de trein al op zijn plek staat.

De achtbaan wordt gethematiseerd naar een luchthaven en Tayto park zegt zelf dat “jonge piloten echt gaan ervaren hoe ze met een vliegtuigje opstijgen en rondvliegen”. Daarna is het ook mogelijk voor de kinderen om hun vliegdiploma (mits betaling) op te halen na hun vlucht. Het is dus duidelijk dat het park wil inzetten op de jongere bezoekers. Zo kunnen bezoekers vanaf 1 meter al in baan stappen onder begeleiding en vanaf 1,20 meter zonder. De opening van de baan staat gepland ergens half mei.

 

Grote investeringen

Het jonge Tayto park opende in 2010 en werd bekend in 2015 met hun houten achtbaan Cú Chulainn. Het park opende daarnaast vorig jaar ook al een nieuwe achtbaan: Ladybird Loop. Daarnaast zijn er ook nog plannen voor een unieke duellerende achtbaan die moet openen in 2021 met een prijskaartje van €14 miljoen.

 

 

Bron: Tayto Park, rcdb.com
Foto’s: Tayto Park, Parkerlebnis, Thrill Nation