Tayto Park kondigt alweer een nieuwe achtbaan aan

Het Ierse pretpark Tayto Park gaat in 2019 haar derde achtbaan openen. Dit nieuws werd bekend gemaakt in een video van de achtbaan-fansite CoasterForce. Tayto Park werd in 2015 bekend bij de Europese pretparkfans toen het pretpark uitpakte met de houten achtbaan Cú Chulainn, de eerste achtbaan van formaat voor Ierland.

 

In een interview van CoasterForce met de park manager van Tayto Park wordt er gesproken over de toekomstige uitbreidingen van het park. Daarin wordt een nieuwe familie achtbaan voor 2019 aangekondigd. Deze zal gebouwd worden door de Duitse fabrikant Zierer. Meer details mochten nog niet verklapt worden.

 

Later dit jaar opent ook al een nieuwe achtbaan. Dit wordt een Compact Spinning Coaster van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. De naam van de rollercoaster wordt Ladybird Loop, al verwijst de Loop in de naam niet naar mogelijke loopings maar naar de 8-figuur van de lay-out.

Tayto Park ontstond in 2010 als regionaal pretpark voor de kinderen. Het werd vernoemd naar het bekendste chips merk van Ierland waarmee het beroemde chips mannetje een eigen mascotte en pretpark kreeg. In 2015 veranderde het pretpark van visie en richtte zich vanaf toen op een breder publiek.

Bewijs hiervan was de toevoeging van Cú Chulainn, een grote houten achtbaan van de Amerikaanse fabrikant The Gravity Group. De rollercoaster was de eerste achtbaan van formaat voor het land en zetten Ierland meteen op de kaart voor de pretparkfans. Cú Chulainn behaalt een snelheid van 90,1 km/u en is 32 meter hoog. De track is 1094,2 meter lang en bevat twee tunnels en een over banked curve van 115°. De attractie was meteen goed voor een investering van 8,5 miljoen euro.

 

Vorig jaar opende het Ierse park een hele nieuwe Vikingzone met een indrukwekkende waterattractie Viking Voyage, die enorm hard gethematiseerd werd. Hiermee scoorde het pretpark opnieuw grote ogen bij de pretparkfans.

 

Tayto Park heeft nog veel ambitieuze plannen. Na de achtbaan van 2019 wil het pretpark een hotel bouwen met meer dan 1000 bedden. Het doel is om tegen 2022 jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers te ontvangen. Om dit doel te bereiken staat er nog een grote achtbaan op de planning. Deze zou een prijskaartje van maar liefst 17,5 miljoen euro gaan bevatten.

 

Bronnen: CoasterForce, rcdb