Cú Chulainn geopend in Tayto Park

Tayto Park is gelegen in Ierland, het park ontstond uit het chips merk Tayto Crisps. De Mascotte op de pakjes chips was meteen ook de mascotte die nu in het park terug te vinden is. Het park opende haar deuren in 2010 en bleef sindsdien gestaag groeien.

Dit jaar investeerde het park ettelijke miljoenen in de uitbouw van het park, 7 nieuwe attracties maakten dit jaar hun opwachting. De nieuwe attracties zijn bedoeld voor alle leden van het gezin, van thrillseekers tot kinderen.

Een van de nieuwe attracties is een Air Race van Zamperla, zoals we die ook kennen van G-Lock in Walygator Parc. Verder kwam er ook een 5D-cinema, gebouwd door Simworx, die we ook kennen als de bouwers van The Lost Temple in Movie Park Germany.

De attractie waar het publiek het meest naar uit keek is ongetwijfeld Cú Chulainn een houten achtbaan die gebouwd werd door de Gravity Group. Een houten achtbaan met op zijn zachtst gezegd indrukwekkende statistieken. Met een hoogte van 32 meter en een lengte van 1400 meter is dit zeker een van de langste houten achtbanen van Europa. Met zijn snelheid van 105 km/u komt hij zelfs op de tweede plek te staan van snelste houten achtbanen in Europa.

Deze achtbaan bevat nog een uniek element, dat lange tijd geheim werd gehouden door het park, men zal door een gebankte bocht razen van maar liefst 115°, waardoor je het gevoel zal krijgen over de kop te gaan.

Na maandenlang bouwen was het vandaag de grote dag, de achtbaan werd geopend voor de aanwezige pers. Morgen omstreeks de middag zal het gewone publiek kunnen genieten van de eerste ritjes op wat ongetwijfeld een van de beste houten achtbanen van Europa is geworden.

Foto: World Wide Coaster

Filmpje: Evoke