Nieuwe achtbaan Tayto Park onlangs geopend

Het Ierse pretpark Tayto Park werd in 2010 geopend en jaarlijks wordt het attractieaanbod uitgebreid. Eerder dit jaar opende het park een kinderrijschool attractie en onlangs ging een nieuwe achtbaan open met draaiende karretjes.

 

Het Ierse pretpark Tayto Park opende op 1 augustus haar tweede achtbaan met Ladybird Loop. Deze achtbaan is een mooie aanvulling op het aanbod in het park, dat voorheen maar één achtbaan telde, de houten achtbaan Cú Chulainn. Met deze nieuwe aanwinst kunnen ook kleinere kinderen nu een achtbaanritje maken.

 

Ladybird Loop

Ladybird Loop is een achtbaan met draaiende karretjes, gebouwd door het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group. Deze heeft een Booster Wheel lifthill en bestaat uit twee grote lussen. Rond en tussen de track werden reuzegrote paddenstoelen en bloemen geplaatst als thema.

 

 

Toekomst

Ook voor volgend jaar staat een nieuwe achtbaan op het programma, deze zal gebouwd worden door Zierer. Het is voorlopig nog onbekend om welk type het precies gaat. Enkele jaren geleden sprak het park nog over een nieuwe achtbaan in 2019 die meteen eentje van formaat moest worden, het zou gaan om een investering van €17,5 miljoen. Of deze nog steeds op de planning staat is afwachten natuurlijk maar de investering lijkt alvast uitgesteld te zijn naar 2020.

 

 

Bron en foto: Tayto Park