Freizeit-Land Geiselwind plant nieuw themagebied met achtbaan

Groot nieuws voor het Duitse pretpark Freizeit-Land Geiselwind. Het pretpark krijgt er in 2019 een nieuw themagebied bij. Dit zal in het teken staan van draken. Hoofdattractie van het nieuwe themagebied wordt een indoorachtbaan.

 

In 2019 viert Freizeit-Land Geiselwind haar 50ste verjaardag. Voor deze gelegenheid zal het pretpark een nieuw themagebied openen dat in het teken zal staan van draken. In het themagebied komen 4 attracties waarvan 2 in 2019.

De “Drachenbucht” zal gebouwd worden op een voorheen ongebruikt gebied en neemt de bezoekers mee naar een Aziatisch geïnspireerde omgeving. De eerste attractie is een Frisbee dat gebouwd zal worden door de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group.

De tweede nieuwe attractie wordt een indoor achtbaan gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer. Hierdoor krijgt Freizeit-Land Geiselwind voor het derde jaar oprij een nieuwe achtbaan. In 2017 opende Doggy Dog en dit jaar opende de loopingcoaster Cobra.

 

De achtbaan wordt de indoor rollercoaster Black Hole die momenteel nog rondreist onder de exploitanten Heiko & Peggy Schierenbeck. De nieuwe vaste locatie voor Black Hole betekent een groot verlies voor de Duitse kermissen dat voor het tweede jaar op een rij een grote speciale achtbaan ziet verdwenen.  Dit jaar verdween de loopingcoaster Cobra, volgend jaar is het dus Black Hole.

Black Hole is een indoorcoaster gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer. De achtbaan is van het type Hell Diver maar buiten Black Hole werd dit type niet gebouwd. De rollercoaster werd oorspronkelijk gebouwd in 1986 en is 384 meter lang. Black Hole is 6,9 meter hoog en haalt een snelheid van 41 km/u. Een ritje op de achtbaan duurt 1 minuut en 15 seconden en per uur kunnen daar 1200 bezoekers van genieten.

 

In 2019 krijgt Freizeit-Land Geiselwind er dus 2 attracties bij. Nog twee andere zullen later volgen en in totaal zouden er 6 attracties in het gebied kunnen passen. Buiten de nieuwe attracties komt er volgend jaar een nieuw Aziatische eetgelegenheid en een nieuwe toiletblok. Toch zullen alle uitbreidingen niet voor een verhoogde toegangsprijs zorgen.

Sinds de overname van het park door Matthias Mölter zijn er al verschillende nieuwe attracties bijgekomen. Naast de eerder genoemde attracties opende dit jaar nog 5 andere nieuwigheden zoals een interactieve piraten avontuur, drop towers, een splash battle en werd de T-Rex Tower in een nieuw jasje gestoken.

 

 

Bron: parkerlebnis