Meerdere attracties in opbouw bij Freizeitland Geiselwind

Het Duitse pretpark Geiselwind ligt er momenteel bij als één grote bouwwerf. Sinds het park in handen kwam van de nieuwe eigenaars verandert het park elk jaar enorm en worden er heel wat nieuwe attracties toegevoegd.

 

Freizeitland Geiselwind breidt het aanbod aan attracties dit jaar weer opnieuw uit. Hierdoor lijkt het park nu één grote bouwwerf. Behalve attracties opent er ook een nieuw horecapunt, net zoals enkele  kantoorgebouwen met servicepunt.

 

De attracties

Jack’s Hideout: In deze berg zal je een interactief piraten avontuur kunnen beleven. Bezoekers zullen op schattenjacht gaan in een 500m² grote berg. Het geheel zal met behulp van wankelende bruggen, bewegende vloeren en muren een soort van cakewake worden. De attractie zelf zal een echte blikvanger worden, met een grote waterval en een mooie vijver rondom deze berg.

 

Jungle Drop: Dit wordt een kleine vrijevaltoren, ideaal voor de kleine bezoekers die al een beetje thrill willen ervaren. De toren zal afkomstig zijn van de Italiaanse bouwer SBF Visa Group.

 

Dactari-Farth: Dit wordt een rondritje met een Afrikaans thema, gebouwd door SBF Visa.

 

Piraten Sumpf: Dit wordt een Splash Battle. Deze zal geplaatst worden midden in het park, waar vroeger een podium te vinden was. Het park klopte voor deze nieuwe attractie aan bij de Italiaanse bouwer SBF Visa- Group.

 

Tuki’s Wild Amazone: Dit wordt een kanovaart voor kleine kinderen.

 

Cobra: Cobra is een “Wild Wind” achtbaan van de Italiaanse fabrikant Interpark. De achtbaan is 10,1 meter hoog en tijdens de rit gaan de bezoekers 1 keer overkop via een Sidewinder. De rollercoaster is 200 meter lang en een ritje op de achtbaan duurt 1 minuut.

 

Andere nieuwigheden

Port Royal: Port Royal wordt een nieuw gebouw in piratenthema. In dit gebouw zullen de nieuwe kantoren gelegen zijn, alsook een servicepoint.

 

Eis-Manufaktur: In dit horecapunt zal je ijs, koffie en cake kunnen kopen.

 

T-Rex Tower in nieuw jasje

Freizeitland Geiselwind gaat haar vrijevaltoren T-Rex Tower in een compleet nieuw jasje stoppen. Op de concept-art zien we een vulkaan waar de vrijevaltoren uit zal torenen. Wanneer de uitbarsting plaatsvindt zullen de bezoekers omhooggeschoten worden. De naam van de vernieuwde attractie wordt: “VULCANO!”. Licht-, rook- en vuureffecten zullen gebruikt worden om de beleving nog intenser te maken. Ook de wachtrij zal volledig in het nieuwe thema worden opgenomen. Hierin zullen speciale effecten en verrassingen verwerkt worden.

 

 

Bron en foto’s: Freizeitland Geiselwind