Freitzeit-land Geiselwind overgenomen door kermisexploitant

Het Duitse pretpark Freitzeit-land Geiselwind werd verkocht aan kermisuitbater Matthias Mölter. De man is enorm blij dat zijn droom een pretpark te runnen in vervulling gaat.

 

Matthias Mölter, een kermisexploitant mag zich vanaf 1 januari 2017 officieel de nieuwe eigenaar van Freitzeit-land Geiselwind. Het afgelopen half jaar was de man al dagelijks in het park te vinden, waardoor de geruchten van een overname al de ronde deden, onlangs werd dit ook bevestigd.

De man vertelt het 400.000 vierkante meter grote park volledig te gaan vernieuwen, om er het potentieel volledig uit te halen. Maar geeft ook toe dat dit enorm veel werk gaat zijn.

De eerste vernieuwingen zullen al merkbaar zijn in de openingstijden, deze zullen verlengd worden. Het park zal meer dagen geopend zijn tijdens het laagseizoen, maar ook geopend blijven tijdens oktober, om zo een graantje mee te pikken van de Halloween periode.

Ook het show aanbod zal herbekeken worden. Zo zal de vaste waarde, de Acapulco-Springer-Show niet meer terugkeren naar het park.  In de circustent zal een nieuwe show komen, met een fakir.

Het evenementenaanbod wordt eveneens uitgebreid, beginnend met een groot openingsfeest tijdens de paasvakantie. Verder komen er in augustus vier nocturnes op zaterdag. Op deze dagen blijft het park geopend tot 22.00 uur en zal de dag afgesloten worden met vuurwerk.

Mölter vindt het park op een permanente kermis lijken, uiteraard beseft hij dat hij zelf een kermisexploitant is en de mensen dit zullen verwachten van hem. Maar de man wil meer thema gaan aanbrengen. Thema vind hij namelijk zeer belangrijk in een pretpark. Zo zijn er al plannen om een Elventhema, Piratenthema en Circus thema uit te werken.

In Freitzeit-land Geiselwind zijn momenteel al heel wat werken aan de gang, op de facebookpagina werden foto gepost, waarop te zien is dat de doorloopweide tegen de vlakte gaat.

 

Bron: Parkerlebnis

Foto’s: Geiselwind