Freizeit-Land Geiselwind krijgt tweede looping achtbaan in 2018

Het Duitse pretpark Freizeit-Land Geiselwind zal in 2018 een looping coaster openen. De kermisachtbaan Cobra zal volgend jaar terugkeren naar het Beierse pretpark. Cobra stond eerder, in 2015, al een seizoen lang opgesteld in het park. Het wordt de 7de nieuwe attractie voor Freizeit-Land Geiselwind in 2018.

 

Het wordt een blij weerzien voor de fans van de kermisachtbaan Cobra en het pretpark Freizeit-Land Geiselwind. Na 3 jaar keert de rollercoaster terug naar het pretpark, maar deze keer voor goed. Dit wilt zeggen dat de Duitse kermiswereld opnieuw een looping achtbaan ziet verdwijnen. De Cobra zal op de plaats komen van de kermis freefall toren (exploitant: Mölter) die na 1 jaar het pretpark opnieuw zal verlaten.

Cobra is een “Wild Wind” achtbaan van de Italiaanse fabrikant Interpark. De achtbaan is 10,1 meter hoog en tijdens de rit gaan de bezoekers 1 keer overkop via een Sidewinder. De rollercoaster is 200 meter lang en een ritje op de achtbaan duurt 1 minuut. Vaak mogen de inzittende 2 rondjes na elkaar blijven zitten.

 

 

Van Zwitserland tot in Nederland:

Cobra de “Lost Kingdom Coaster” dook voor het eerst op in 2009 bij de Zwitserse kermisexploitant Bauer Mobile Entertainment onder de naam Xenox. In 2013 nam de Duitse exploitant Angelo Agtsch de rollercoaster over en doopte deze om tot Cobra – Lost Kingdom Coaster.

In 2014 huurde Freizeit-Land Geiselwind de looping coaster voor een seizoen om zo tijdelijk het aanbod te versterken. Daarna reisde de achtbaan verder rond, voornamelijk op de Duitse kermissen. In 2016 kwam Cobra naar de kermis van Tilburg in Nederland, het was toen een ideale kans voor Nederlandse en Belgische achtbaanliefhebbers om een ritje te maken op de achtbaan.

Nu zal de achtbaan voor goed van het kermiscircuit verdwijnen en terugkeren naar het Duitse pretpark. Voor Freizeit-Land Geiselwind wordt het de 5de achtbaan van het pretpark en de 2de looping coaster naast de Boomerang achtbaan van Vekoma waarbij de bezoekers tijdens de rit 6 keer overkop gaan.

 

 

Bron: Freizeit-Land Geiselwind, Parkerlebnis, rcdb

Foto’s: Freizeit-Land Geiselwind, Bob Van Dyck – Themeparkfreaks.eu