Disneyland Paris kijkt terug op een derde, geslaagde editie van het Magic Run Weekend

Afgelopen weekend vond de derde editie van het Disneyland® Paris Magic Run Weekend plaats, de meest magische race op aarde. Met de grootste schurken uit het Disney®, Star Wars et Marvel universum op de hielen, toonden zo’n 26.000 deelnemers zich van hun creatiefste kant met een enorme dosis enthousiasme en in een ongezien feestelijke, sportieve sfeer.

 

Van de 100 meter tot de halve marathon, er was voor elk wat wils tijdens het Disneyland Paris® Magic Run Weekend, het Europese event van het programma runDisney.

Vrijdag opende de Disneyland Paris® 5K race het feest in aanwezigheid van de Avengers’ grootste vijand: Thanos. De volgende dag omsingelden de handlangers van de ultieme schurken het Disney® universum tijdens de 10K. Later in de ochtend, trokken Stitch en zijn alien-vrienden hun mooiste Hawaii-kostuums aan om de beginnende lopertjes te entertainen tijdens de runDisney Kids Races (100m, 200m et 1km). Zondag kwamen de allergrootste schurken van het Disney® universum samen om de deelnemers aan de Disneyland® Paris – Val d’Europe Half Marathon aan te moedigen.

 

Ook de ambassadeurs en bekendheden waren aanwezig!

De event ambassadeurs Paula Radcliffe en Michaël Jérémiasz namen deel aan de races. De marathon recordhoudster liep zelfs de 36K challenge terwijl haar zoon en dochten de Disneyland Paris® 5K race liepen.

 

Christophe Josserand, event director, noemt deze derde editie een formidabel succes:

Deze derde editie was een formidabel succes met meer dan 25% deelnemers in vergelijking met het vorige jaar. Er waren 26.000 lopers ingeschreven aan de start, waarvan 3.500 kinderen en noteerden zo’n 70 nationaliteiten. Naar goede gewoonte was dit een uitzonderlijke beleving met aanwezigheid van de grootste schurken van het Disney®, Star Wars en Marvel universum en de route van de races achter de schermen van de parken en in de aankomstzone van de Walt Disney Studios.

 

Enkele foto’s van het evenement

 

5K

 

10K

 

21K

 

Kids Run

 

Na het succes van de de derde editie, komt het Disneyland® Paris Magic Run Weekend volgend jaar terug van 19 tot en met 22 september 2019! Meer informatie over de ticketverkoop volgt.