Freizeitland Geiselwind stopt T-Rex Tower in nieuw jasje

Freizeitland Geiselwind kondigt de ene nieuwigheid na de andere aan, gaande van nieuwe attracties en nieuwe horeca tot een vernieuwd showaanbod. Het park is nog maar één jaar in handen van een nieuwe eigenaar en kende ondertussen al heel wat veranderingen.

 

Freizeitland Geiselwind gaat haar vrijevaltoren T-Rex Tower in een compleet nieuw jasje stoppen. Op de concept-art zien we een vulkaan waar de vrijevaltoren uit zal torenen. Wanneer de uitbarsting plaatsvindt zullen de bezoekers omhooggeschoten worden. De naam van de vernieuwde attractie wordt: “VULCANO!”. Licht-, rook- en vuureffecten zullen gebruikt worden om de beleving nog intenser te maken. Ook de wachtrij zal volledig in het nieuwe thema worden opgenomen. Hierin zullen speciale effecten en verrassingen verwerkt worden.

De vrijevaltoren werd gebouwd door Huss en is van het type Shot & Drop. Dit type kennen we ook van Screaming Eagle in Bellewaerde. Vulcano is 56 meter hoog en werd geopend in Geiselwind tijdens het openingsjaar 2003. De attractie was toen echter niet gloednieuw. De toren reisde, voor ze haar finale bestemming hier kreeg, nog over de Duitse kermissen onder kermisexploitant K. Roie.

 

 

Eerder kondigde het park al aan dat er een Splash Battle geopend wordt met Piraten-Sumpf en een kinderattractie met Dactari-Farth. Jack’s Hideout wordt dan weer een interactieve Walktrough attractie. Ook met Tuki’s Wild Amazone denkt het park aan de jongste bezoekers. Deze kunnen hier met een kano varen. De grootste nieuwigheid wordt ongetwijfeld de terugkeer van de looping coaster Cobra die in 2015 ook al eens in het pretpark stond. Ook Jungle Drop, een vrijevaltoren voor kinderen, zal het aanbod versterken.

Freizeitland Geiselwind werd in 2016 overgenomen door de kermisexploitant Mathias Mölter. Sindsdien werd het aanbod van het park grondig vernieuwd en kwamen er heel wat nieuwe attracties naar het park. Sommige attracties blijven voor een lange periode in het park, andere attracties komen enkel voor één seizoen.

 

Bron en foto: Freizeitland Geiselwind