Millennium achtbaan in Fantasy Island geschilderd

De achtbaan Millenium in het Engelse pretpark Fantasy Island heeft een opvallende nieuwe kleur gekregen. Ook de treinen zijn van een volledige nieuwe laag verf voorzien. Enkele jaren geleden werd ook al de Inverted Coaster Odyssey van een volledig nieuwe kleur voorzien.

 

Het Engelse pretpark Fantasy Island, gelegen te Lincolnshire aan de Engelse oostkust, kwam in 2016 in handen van de Mellors Group. De groep redde het park nadat het bijna failliet ging. Sindsdien lijkt het weer de goede kant op te gaan voor het park en wordt er stevig geïnvesteerd.

Deze winter heeft het pretpark de achtbaan Millenium in een volledig nieuw jasje gestoken. De supports zien nu lichtgroen en de track is roze. De treinen hebben verschillende kleurtjes gekregen zoals rood, geel, groen, grijs en zwart.

Millennium werd gebouwd in 1999 door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De achtbaan is 45,7 meter hoog en er wordt een snelheid van 90 km/u behaald. Tijdens de rit gaan de bezoekers 3 keer overkop. De achtbaan is een aantal meters boven de grond gebouwd en loopt over verschillende andere attracties heen.

 

Eerder dit jaar raakte ook al bekend dat het pretpark drie nieuwe attracties opent dit jaar. Het gaat om een Spinning Coaster van Reverchon, een Magic van Huss en een Frisbee die ook gebouwd werd door Huss.

 

 

Foto’s: Fantasy Island