Joker The Ride wordt nieuwigheid nabij Fantasy Island

Naast het Engelse pretpark Fantasy Island in Ingoldmells komt er dit jaar een nieuwe thrillride. Het gaat om een boosterattractie met de naam Joker The Ride. Deze zal nog tot het einde van het seizoen vlak naast Fantasy Island worden opgesteld.

 

Wie dit jaar het Engelse pretpark Fantasy Island in Ingoldmells bezoekt, zal een nieuwe thrillride kunnen uitproberen. Het gaat om de booster Joker The Ride van de Britse exploitant Harris, die in 2006 is gebouwd door de Italiaanse fabrikant Fabbri.

De 40 meter hoge attractie staat niet in Fantasy Island, maar aan de overkant van de straat in Luna Park. Een kleinschalig pretpark dat elk jaar andere attracties aanbiedt die in handen zijn van exploitanten. Dit jaar is de belangrijkste attractie dus de booster. Verder zal er ook al zeker een Waltzer aanwezig zijn, dit is een extreem populaire kermisattractie in het Verenigd Koninkrijk.

De attractie was vorig jaar nog kortstondig in handen van de Nederlandse exploitant De Poorter en was daarmee onder andere aanwezig op de Tilburgse Kermis. Daarvoor stond die van 2006 tot en met september 2022 op de Brighton Palace Pier in Engeland.

 

 

Bronnen: Polyp Web, Island Quest

Foto’s: Island Quest