Drama in GaiaZOO: Giraf hangt zichzelf op en sterft

Er heeft zich vandaag een verschrikkelijk drama afgespeeld in de GaiaZOO in Nederlands Limburg. Een 4 jaar oude giraf heeft zichzelf per ongeluk opgehangen in een boom, daarbij stikte het dier en stierf het. Een deel van de zoo werd meteen afgesloten, medewerkers van de zoo zijn in rouw en geschokt.

 

Helaas is GaiaZOO vandaag geconfronteerd met een noodlottig en bizar ongeval. Giraffevrouw Philani, die in het voorjaar van 2014 in GaiaZOO is geboren, is met haar hoofd beklemd geraakt in de vork van een boomstronk die al jarenlang midden op de grote savanne staat.

Hoe het dier in haar benarde situatie is terecht geraakt is onduidelijk en onverklaarbaar. Waarschijnlijk is het dier gestruikeld en bekneld geraakt en heeft het zichzelf niet weten te bevrijden. Omdat de overige giraffen en savannebewoners pas na uren in hun binnen verblijven konden worden gelokt, duurde het lang voordat de dierverzorgers Philani uit haar noodlottige situatie konden bevrijden.

Het dier was inmiddels overleden. Deze zonnige en drukbezochte lentedag heeft voor de medewerkers van GaiaZOO daarmee een zeer zwarte rand. Philani was de tiende giraf die in GaiaZOO het levenslicht heeft gezien. Door het ongeluk werd het savanne-gebied volledig afgesloten. Bezoekers die vandaag in het park waren kregen een gratis terugkom kaartje.

 

Bron & Foto: GaiaZOO