Fantasy Island pakt uit met gloednieuwe Spinning Mouse XXL

Het Engelse pretpark Fantasy Island pakt dit jaar uit met een nieuwe achtbaan. Het wordt niet zomaar een wilde muis achtbaan maar wel een gloednieuwe Spinning Mouse XXL. Mogelijk zal deze in de winter omgedoopt worden tot Ice Mountain XXL.

 

Het Engelse pretpark Fantasy Island, gelegen in Ingoldmells, aan de kust, is bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Toen enkele dagen geleden track arriveerde van een achtbaan, werd eerst gedacht op de terugkeer van de Spinning Coaster. Deze achtbaan was tot en met 2021 geregeld in het park terug te vinden, maar ging in de winter soms naar Winter Wonderland in London om daar als de spectaculaire indoor coaster Ice Mountain Coaster opgesteld te worden.

Maar nu blijkt het om een veel interessanter project te gaan. Het wordt niet zomaar een achtbaan maar wel een gloednieuwe Spinning Mouse XXL. Dit wil zeggen dat de normale wilde muis lay-out uitgebreid zal worden met 2 extra drops. De originele muis baan zou gemaakt zijn door Reverchon en het XXL-gedeelte zou inhouse gemaakt worden in Engeland met goedkeuring van de fabrikant.

De allereerste keer dat we een dergelijke ombouw zagen was in 2012 met de Wilde Maus XXL van de Duitse exploitant Max Eberhard. Hij kocht toen de Wilde Maus van Stefan Kinzler over en pakte met de vernieuwde coaster uit op de Hamburger Sommerdom van 2012.

 

De eerste keer dat een spinning wild mouse een dergelijke ombouw kreeg was in 2015. Toen bouwde de Nederlandse exploitant Buwalda de Spinning Coaster om tot de Spinning Coaster XXL. Bijzonder was dat deze baan zowel opgesteld kon worden met XXL-uitbreiding als zonder. Helaas bleef de XXL-versie maar 4 jaar bestaan tot 2018.

 

Mogelijks zal de nieuwe Spinning Mouse XXL in de wintermaanden naar Winter Wonderland gaan in London. Hier zou deze dan omgevormd kunnen worden tot de Ice Mountain XXL, de XXL-versie van de alom gekende indoorcoaster.

 

Bron: Diary of a RollerCoaster Girl

Foto’s: Island Quest