De nieuwe gelanceerde achtbaan in Särkänniemi is compleet

Amper een maand geleden begon het Finse pretpark Särkänniemi Amusement Park met de bouw van de nieuwe spectaculaire achtbaan Hype, maar ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden al volledig voltooid. Särkänniemi zal met Hype de snelste en hoogste achtbaan uit haar geschiedenis openen.

 

De Amerikaanse achtbaanbouwer Premier Rides heeft de achtbaan ontworpen en startte een maand geleden met de bouw van de spectaculaire attractie. Deze bouwwerkzaamheden begonnen amper een maand nadat de nieuwe attractie was aangekondigd. Ondertussen staat de achtbaan volledig overeind en kunnen de fans via een 360 graden foto de complete constructie bekijken.

 

Hype is 45,7 meter hoog en heeft een snelheid van 99,8 km/u. Hierdoor is het de snelste en hoogste achtbaan van het pretpark en de 3de snelste en de 2de hoogste achtbaan van Finland. De snelheid van 99,8 km/u wordt bereikt door middel van 3 lanceringen, daarvan zijn er twee voorwaarts en 1 achterwaarts. In totaal is Hype 263 meter lang en de bezoekers zullen door 2 speciale elementen gaan. Het gaat om een In-Line Twist waarbij de bezoekers overkop gaan en een Non Inverting Loop waarbij de inzittenden net niet overkop zullen gaan.

 

 

De achtbaan is een zogenaamde Sky Rocket II van Premier Rides. Van deze achtbaan zijn er momenteel 5 gebouwd en er zullen er nog drie openen in 2017 en 2018. Hype in Särkänniemi Amusement Park zal normaal openen op 29 april 2017, dit is de tweede Sky Rocket II achtbaan voor Europa. Eerder openende Sky Scream in het Duitse pretpark Holiday Park, onderstaande video geeft een beeld wat we van de nieuwe attractie moeten verwachten.

 

 

Foto’s: Särkänniemi Amusement Park