Zip World opent allereerste Alpine Coaster van Wales

Het Welshe avonturenpark Zip World is bezig met de bouw van de allereerste Alpine Coaster van Wales. De Alpine Coaster zal tussen de kabelbanen komen te liggen en moet openen in 2017.

 

De nieuwe Alpine Coaster wordt er eentje van 1 kilometer lang en wordt gebouwd door de Duitse fabriek Wiegand. Wiegand is al jaar en dag absolute markleider voor de bouw van rodelbanen en alles wat er bij hoort, ze hebben dus gigantisch veel ervaring en weten altijd creatief uit de hoek te komen met hun lay-outs en het terrein dat ze voorgeschoteld krijgen.

 

Zip World werd geopend in 2013 als een Avonturenpark met verschillende spectaculaire attracties in de natuur. De blikvanger van het avonturenpark is Velocity, dit zijn 4 gigantische kabelbanen naast elkaar die je op duizelingwekkende hoogte laten vliegen. Velocity zijn niet zomaar kabelbanen, het zijn de snelste ter wereld en de langste van Europa. Tijdens de afdaling wordt een waanzinnige snelheid van 160 km/u behaald.

 

Naast de verschillende grote en kleine kabelbanen boven de steengroeves zijn er ook nog verschillende andere leuke attracties zoals een gigantische schommel, een hindernissenparcours op grote hoogte, trampolines in een grot boven een kloof en klettersteig in de grotten. Een klettersteig is een soort wandeling maar dan op rotsen. Om de rotswandeling voor iedereen toegankelijk te maken zijn er extra handvaten, voetsteunen en beveiligingskabels gehangen zodat iedereen zelfs op de steilste rotsen naar boven geraakt. Verder is er nog een unieke kabelbaan die door de rotsen loopt volledig in het donker.

 

 

Bronnen: rcdb, zipworld