Dit zijn de 23 attracties voor het nieuwste Plopsa pretpark

De Plopsa groep is momenteel bezig met de bouw van haar 6de pretpark. Majaland Kownaty komt te liggen in het gelijknamige Poolse dorpje en is het 7de themapark van de groep dat ook nog een waterpark bezit. Vorig weekend werd de allereerste attractie in het pretpark geplaatst en nu onthullen wij ook welke andere attracties er naar het park zullen komen.

 

De start van de bouw van Majaland Kownaty begon vorig jaar in oktober. Ondertussen staat er al een heuse hal recht waar binnenkort het indoor gedeelte van het pretpark zal komen. Naast het indoor gedeelte zal er ook een outdoor gebied komen. Majaland Kownaty wordt het eerste pretpark van Holiday Park Kownaty. Later zal er ook nog een tweede pretpark en recreatiedomein komen. Majaland Kownaty moet al tegen het einde van dit jaar openen, de rest is voorzien voor 2018 en 2019. Tegen 2020 moeten er 1 miljoen mensen jaarlijks het resort bezoeken.

 

Majaland Kownaty krijgt drie indoor zones en 3 outdoor zones. Binnen in de hal zullen 15 attracties komen in het thema van Wickie de Viking, Maya De Bij en Heidi. In het buitengedeelte zullen er 8 attracties komen in het thema van Maya De Bij, Bumba en Heidi. Hieronder geven we het volledige overzicht, voor de gemakkelijkheid gebruiken we de Nederlandstalige namen die ook in de andere indoor parken gebruikt worden.

 

Het Wickie gebied in het indoorgebied wordt het grootste, daar komen straks 7 attracties te staan. De Woeste Zee, de achtbaan Wickie Coaster, de vrijeval toren de Vuurtoren, Het Vlot, Bootjes, Bumperboats en een speelconstructie met een hangbrug. In het themagebied van Maya de Bij komen de Vliegende Fietsen, De Kikkertjes, de Glijbaan, Het Theater, de Zweefmolen en de Botsauto’s. Het Heidi gebied wordt het kleinste gebiedje in de indoor hal met twee attracties. Namelijk de Speelboom en de Dierenmolen.

In de buitenzone komen ook drie gebieden. Opnieuw krijgt Maya De Bij een grote zone voor zich met een Speeltuin, de Klimberg, een Bloemenmolen en de Konijntjes die gethematiseerd zal worden zoals in Holiday Park Pfalz. In de Bumba zone komt het Verkeerspark en de Brandweermolen en in het Heidi gebied komt een doorloopweide te liggen. De enige attractie die geen eigen thema zal krijgen, worden de Dansende Fonteinen.

 

 

Foto’s: Plospa